IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW 7-Series с разход 2,1 л/100 км постави началото на нов бранд

Хибридната лимузина е първата от гамата iPerformance на баварците

BMW 7-Series с разход 2,1 л/100 км постави началото на нов бранд

BMW взе решение да отдели всички свои модели с хибридни агрегати, чиито батерии могат да се зареждат от електрическата мрежа, в отделен бранд – iPerformance. Първият автомобил в него е хибридна версия на седана 7-Series, която ще дебютира пред публика на автосалона в Женева.
BMW 7-Series с разход 2,1 л/100 км постави началото на нов бранд
В силовия агрегат на BMW 740e iPerformance влизат 2,0-литров бензинов турбо двигател с 258 к.с., електромотор със 113 к.с., който е събран в един модул с 8-степенна автоматична скоростна кутия, както и батерии с капацитет 9,2 кВт/ч. Общата мощност достига 326 к.с. и 500 Нм.
BMW 7-Series с разход 2,1 л/100 км постави началото на нов бранд
От 0 до 100 км/ч хибридната лимузина ускорява за 5,6 секунди, а заявеният от производителя среден разход на гориво е 2,1 л/100 км. Нивото на вредни емисии СО2 е 49 г/км. Само на електричество седанът може да измине около 40 км.
BMW 7-Series с разход 2,1 л/100 км постави началото на нов бранд
За тази модификация е достъпна и системата за задвижване на четирите колела xDrive, като с нея машината ускорява от място до 100 км/ч за 5,5 секунди. Разходът на гориво на версията с 4х4 е малко по-висок – 2,3 л/100 км. От BMW допълват, че xDrive работи както при включен двигател с вътрешно горене, така и при работа само на електричество.
BMW 7-Series с разход 2,1 л/100 км постави началото на нов бранд
В стандартното оборудване на 740e iPerformance влизат светодиодни главни фарове, интерактивен ключ с дисплей, мултимедийна система с навигация и възможност за управление с жестове, безкабелно зареждане на мобилни устройства, както и система за стартиране на климатика от разстояние.
BMW 7-Series с разход 2,1 л/100 км постави началото на нов бранд
Снимки: BMW

Тагове: bmw 7-series iperformance
0 от 500
  • #34
    2 rate up comment 1 rate down comment
    GTE ( преди 8 години )
    В САЩ обявения разход е 1.85 галона за 100 мили, което е 7 литра за 160 километра ...
  • #33
    4 rate up comment 1 rate down comment
    дааааа ( преди 8 години )
    2 тона 2л на сто . Ако кара на задна пърни резервоара. И накрая при тест. Разход 3л отгоре! Това е като сетак който се хвали по кръчмите че е велик,но живее в панел с макет,и баня на мозайка и блажна боя
  • #32
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Немците с техните лъжи, съвсем паднаха в дупката където ходим по голяма нужда. Ами те са си това и сами си го направиха. Дизели, та дизели, пропаганда лъжи, лъжи и пак лъжи...Абе на тоя разход и децата в детската градина няма да повярват, ч те го обявяват официално. то бива, бива, ама тяхното вече на нищо не бива. Хайде да ги видим в САЩ дали ще обявят този разход? много съм любопитен да ги видя там какво ще измислят, за да не нагазят в лука!
  • #31
    6 rate up comment 2 rate down comment
    KLASIKA ( преди 8 години )
    Първо,ако я нямаше емблемата....-то си е Хюндай????Хюндай прави "Дженезис"-показно и велик дизайн!,а БМВ прави Хюндай ???След това ,какво 2,1 ???Ми масло на седмица !да пояснят поне...............
  • #30
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Градско великия Приус харчи 4/100км. без да зареждаш ток от контакта като при това бмвенце. Може направо бмвенцето да го направят с една макара с кабел да зареждаш ток след всеки 15 км. като изхарчи тока от батериите,че иначе ще харчи 20/100км. градско и 10/100км. извънградско.
  • #29
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Колкото и да крадат технологии от великата Тойота пак хибридите на бмвенце са жалки. Тойота да не са луди да им дадат най-новите си технологии, дават им старата хибридна система на нискотехнологичните допотопни германчета с фалшивите дизели,а най-новите хибридни технологии ги влагат в японските си машини.Така хем германеца доволен,че не му се подиграват за фалшивите двигатели,хем японеца си изпълнява съюза с германчетата.Приус си харчи със 130 по магистралата 5/100км.,а това под 7 няма да падне
  • #28
    18 rate up comment 0 rate down comment
    до: инженер ( преди 8 години )
    ИнДжинерче, сладко мамино, не се прави на такъв, какъвто не си и никога няма да бъдеш, освен в мечтите си. Естествено е на че всички плъг ин хибриди им се мери разхода със заредена батерия. Въпросът е колко км. се кара общо за теста и при какви условия. Това баварче и със заредена батерия няма да може да постигне този разход. Просто абсурд. Ауто Билд тестваха за 300 км БМВ и3 и докараха 6,5 разход. Е няма начин табуретката и3 да гори 3 пъти повече от този шлеп. Абсурдно е дори и за 100 км.
  • #27
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    кара дедовия
  • #26
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Drianov ( преди 8 години )
    Предната 7-*** серия е F01, F10 е 5-та серия. Ти в крайна сметка коя имаш?
  • #25
    2 rate up comment 11 rate down comment
    продължавайте хахаха ( преди 8 години )
    Тук във форума само специалисти.Поне някой от вас возил ли се във нов автомобил.Със френдовите четем този сайт само заради коментарите.Голям смях.Аз карам нов автомобил че и БМВ че и 7ма серия ама един модел по стар. F 10.Ако искате вярвайте.Колко от вас са зареждали скоро резервоара до горе.Смешници.Ама тука ги разбирате.Трябва да се обадя на Слави да взема материал за скечовете от вашите коментари.