IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW 7-Series с разход 2,1 л/100 км постави началото на нов бранд

Хибридната лимузина е първата от гамата iPerformance на баварците

BMW 7-Series с разход 2,1 л/100 км постави началото на нов бранд

BMW взе решение да отдели всички свои модели с хибридни агрегати, чиито батерии могат да се зареждат от електрическата мрежа, в отделен бранд – iPerformance. Първият автомобил в него е хибридна версия на седана 7-Series, която ще дебютира пред публика на автосалона в Женева.
BMW 7-Series с разход 2,1 л/100 км постави началото на нов бранд
В силовия агрегат на BMW 740e iPerformance влизат 2,0-литров бензинов турбо двигател с 258 к.с., електромотор със 113 к.с., който е събран в един модул с 8-степенна автоматична скоростна кутия, както и батерии с капацитет 9,2 кВт/ч. Общата мощност достига 326 к.с. и 500 Нм.
BMW 7-Series с разход 2,1 л/100 км постави началото на нов бранд
От 0 до 100 км/ч хибридната лимузина ускорява за 5,6 секунди, а заявеният от производителя среден разход на гориво е 2,1 л/100 км. Нивото на вредни емисии СО2 е 49 г/км. Само на електричество седанът може да измине около 40 км.
BMW 7-Series с разход 2,1 л/100 км постави началото на нов бранд
За тази модификация е достъпна и системата за задвижване на четирите колела xDrive, като с нея машината ускорява от място до 100 км/ч за 5,5 секунди. Разходът на гориво на версията с 4х4 е малко по-висок – 2,3 л/100 км. От BMW допълват, че xDrive работи както при включен двигател с вътрешно горене, така и при работа само на електричество.
BMW 7-Series с разход 2,1 л/100 км постави началото на нов бранд
В стандартното оборудване на 740e iPerformance влизат светодиодни главни фарове, интерактивен ключ с дисплей, мултимедийна система с навигация и възможност за управление с жестове, безкабелно зареждане на мобилни устройства, както и система за стартиране на климатика от разстояние.
BMW 7-Series с разход 2,1 л/100 км постави началото на нов бранд
Снимки: BMW

Тагове: bmw 7-series iperformance
0 от 500
  • #44
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Gpopov ( преди 8 години )
    При плъг-ин хибридите смятат разхода на гориво по некоректен начин, електрическия пробег на автомобила + изгорените литри за остатъка от пробега до 100км, а е излишно да споменавам, че никой няма да ходи да зарежда батерията на всеки 100км. Реалният разход е в пъти по висок, но много хора се хващат на тези маркетинг трикове
  • #43
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Нормално е в щатите да дават друг разход. Там метода за засичане на средния разход е напълно различен от този в Европа. Обаче чукчите писатели и читатели са големи разбирачи. "Среден разход се мери на градско, извънградско и магистрала."Айде поредния с празните приказки. Първо провери как се мери заводски разход, преди да пишеш глупости.
  • #42
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Смех ( преди 8 години )
    Харесвам автомобили с висока ефективност, но правиха проучване за рентабилността на автомобилите и хибрид печелеше при пробег до 100 хил км. Хибриден автомобил е с поне 12-15 хил лв по скъп от подобен не хибрид. Тази сума се избива от гориво след над 100 хил км.
  • #41
    4 rate up comment 2 rate down comment
    zet ( преди 8 години )
    Егати тъпата полемика: лъже ли, или не производителя!! Тука повечето само са минавали покрай спряло БМВ, ама изведнаж решиха, че шефовете на една от най-реномираните марки в света имат манталитета на Киро ***!!
  • #40
    4 rate up comment 0 rate down comment
    туз ( преди 8 години )
    Малиии *** красивите интериор и екстериор,най-добрата марка само пара да има.
  • #39
    4 rate up comment 1 rate down comment
    хъ ( преди 8 години )
    Хехейейе , посер.овци вие ще фалирате BMW.
  • #38
    7 rate up comment 3 rate down comment
    a7 ( преди 8 години )
    Заявеният от производителя среден разход на гориво е 2,1 л/100 км по магистрала, дърпан от тир със 70 км. Стига де, след няколко години очаквам на всеки 100км да ти пълни 2 л.
  • #37
    6 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 8 години )
    Е как да не лъже, никой! Казва ти, производителя, че колата харчи 2/100.. тва а ко не е лъжа не знам какво е. И това е не само лъжа, но и маркетинг трик.Клиента не го интересва по къкъв цикъл или според какъв стандарт са тествали разхода, него го интересува колко ще му харчи колата и производителя го лъже, че ще му харчи 2/100! (още да обяснявам ли)И защо в САЩ са дали друг разход, м?Щото там те съдят и щото там нямат силно лоби зад гърбът си...
  • #36
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Среден разход се мери на градско, извънградско и магистрала. Ако се направи този микс и се кара минимум 300 км. то разход под 10/100 ще бъде някаква абсолютна фантастика. Всъчяност този разход 2,1/100 също е фантастика, освен ако не е мерен докато се изчерпи батерията и се е включило двг да помага и се е изгасили да мерят. По-нагласен и лъжлив разход само от ВАГ могат да обявят. то и техните хибриди харчат по толкова. !00 или 500 к.с. все тая, повече от 3/100 не горят да ги ***. Немски смешници!
  • #35
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    колата може да мине само на ток 40км. т.е. с разход 0л. ако следващите 20км ги мине с разход 7л , което е номално. цикъла на мерене на плъг-ин хибриди е около 60км. т.е. средно разхода е около 2.3л/100. никой нищо не лъже. разхода на магистрала е друг естествено.