fallback

Toyota показа новият си автомобил за WEC

Новият конкурент на Audi и Porsche носи обозначението TS050 Hybrid

Новият си автомобил за WEC показа японската компания Toyota. Той носи името TS050 Hybrid и ще бъде използван от отбора Toyota Gazoo Racing още през тазгодишния сезон. Въпреки че цялата техническа информация за TS050 ще бъде представена на 24 март, най-вероятно автомобилът ще разполага с двигателя на TS040 - атмосферен V8. Ясно е също, че и на двете оси ще бъде монтиран електромотор. Общата мощност от двигателя и електромоторите ще възлиза на 1000 к.с. Автомобилът с номер 5 ще бъде пилотиран от Антъни Дейвидсън, Себастиен Буеми и Казуки Накаджима. Другата TS050 с номер 6 ще бъде управлявана от Стефан Сарацин, Майк Конуей и Камуи Кобаяши, който ще замества Алекс Вурц. "Наистина съм развълнуван да бъда пилот в клас LMP1 и бих искал да благодаря на Toyota за тази възможност. Тествал съм няколко пъти TS040 и мога да кажа, че това е впечатляващ автомобил с невероятна хибридна система", споделя Кобаяши. Напомняме ви, че през изминалата година Toyota завърши на шесто място в 24 часа на Льо Ман. Тази година се очаква да бъде най-голямата стартова решетка на легендарното състезание с общо 60 отбора в предварителния списък.

Тагове: wec toyota
fallback
  • #7
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    "То ше си помисли човек, че кой знае какво е туй хибридна технология!"Явно е доста сложна, щом немците 20 години след Тойота още не са успели да направят хибрид който да е евтин, да харчи малко и да върви плавно.
  • #6
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "кой на кого ще набива канчето е ясно"Хехехехе,Швабен,пак с големите приказки почвате и пак няма да има ни един след Льо Ман.Пак ще почнат оправданията,ама те нямаха късмет,ама имаше много завои,ама.....
  • #5
    Анонимен ( преди 8 години )
    Какви хибридни технологии ве швабен!Туй да не ти е космически кораб!То ше си помисли човек, че кой знае какво е туй хибридна технология!
  • #4
    Аз! ( преди 8 години )
    Това е само новото оцветява на прототипите на Тойота. На снимката е прототипа TS040, с който Тойота се състезаваха през 2014г. е 2015г. Новият прототип ще бъде представен през Март. Аутомедия за пореден път с неточно преведена статия....
  • #3
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Тойота са няколко поколения преди швабите по отношение на хибридните технологии. Сега с новия болид е ясно кой на кого ще набива канчето е ясно - за справка сезон 2014.
  • #2
    Още един анинимен ( преди 8 години )
    До първия анонимен:Не се ли води World Endurance Championship?
  • #1
    Анонимен ( преди 8 години )
    И Поршетата 2 литровия 4 цилиндров двигател и Ауди с v6 tdi пак ще им набиват канчетата.
fallback
Последни