IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите модели на Great Wall

В София дебютираха кросовърът HAVAL H2 и пикапът Steed 6

Новите модели на Great Wall

Новите модели на Great Wall
Луксозната марка SUV автомобили на Great Wall - HAVAL, е вече официално в България. Първият модел на бранда, който ще предлага на европейските пазари - H2, дебютира пред българска публика заедно с новия пикап Steed 6.

И двата представени автомобила ще се сглобяват в завода на Литекс Моторс край Ловеч. Стартът на производството е предвиден за 2016 година, като кросовърът HAVAL H2 ще се качи на поточната линия в средата на годината, а пикапът Steed 6 - още в началото й.
Новите модели на Great Wall
Към момента не са известни цените на компактния HAVAL H2, но пък бяха разкрити основните му характеристики. Един от двигателите на кросовъра е бензинов с турбо и обем 1,5 литра. Той генерира мощност от 150 к.с. и може да бъде съчетан с автоматична трансмисия с 6 степени.

В оборудването на модела, който предлага не малки възможности за персонализация на екстериора и интериора, са включени множество електронни системи за безопасност - ESP, ABS, TCS, HBA и HHC, както и 6 въздушни възглавници, разкриха от Литекс Моторс.
Новите модели на Great Wall
На борда на HAVAL H2 присъстват също така камера за успоредно паркиране, 18 цолови алуминиеви джанти, 3,5-инчов цветен TFT дисплей с управление от волана, система за мониторинг на налягането в гумите, круиз контрол, мултимедийна система с навигация и камера за заден ход с гласови напътствия за паркиране, двузонов климатроник, аудио система с 8 говорителя, безключови достъп и стартиране на мотора, електронна ръчна спирачка с автоматично задействане и много други.
Новите модели на Great Wall
Другият нов за България модел на Great Wall - Steed 6, има начална цена от 43 990 лв. с ДДС (за версия с 4х4). Той представлява подобрена версия на познатия пикап Steed 5, чиито производство и продажби ще продължат.

Новият пикап е по-голям и по-луксозен от Steed 5 (междуосие от 3200 мм, или със 150 мм по-голямо от това при Steed 5), който през последните 4 години оглавява класацията по продажби в своя сегмент на българския пазар.

Great Wall Steed 6 ще дебютира с подобрен 2,0-литров дизелов двигател с турбо-компресор с променлива геометрия и междинен охладител. Задвижването на модела е разработено от американския гигант BorgWarner, като скоростите са бързи и бавни с демултипликатор с електронно задействане, а раздатъчната кутия е с компютърно управление.

Steed 6 също предлага не малко електронни асистенти - ESP, HHC, HBA, ABS, EBD, като към тях е прибавена и нова система за подпомагане на задвижването при трудни терени TCS. Пикапът разполага с двойни въздушни възглавници за шофьора и пасажера, странични въздушни възглавници и странични завеси.

Оборудването е доста богато, като още в базовата версия са включени кожен волан, 3-инчов дисплей на инструменталното табло, борд компютър с 13 функции и управление от волана, кожена тапицерия на вратите, подвижен подлакътник между предните седалки, мултимедийна система с камера за заден ход, автоматичен климатик, аудио система с Bluetooth, RDS и 4 говорителя, MP3 CD-player, двуцветен кожен салон с електрическо регулиране на шофьорската седалка и много други.
Новите модели на Great Wall
Двата нови модела ще бъдат основен акцент на щанда на Литекс Моторс на Автомобилен салон София 2015 (17 и 25 октомври).

Снимки: Automedia.bg / Great Wall

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    С това име - трудно ще продават в БГ.Асоциацията е неизбежна Хавал = Кавал !
  • #5
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Сувовете и пикапите всички ги копират от оригинала Тойота. Оттам нататък кой от кой краде не е важно, важен е оригинала и кражбата от него.
  • #4
    11 rate up comment 2 rate down comment
    4 ( преди 8 години )
    Браво!! Лъч надежда за България!
  • #3
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Всеки от по-новите играчи е започнах със сглобяване или лицензно производство. Пожелавам им успех.Имайки в предвид бруталното обезценяване на китайските коли - трябва да намалят още цената за да започнат да се купуват по-масово.Няма причина да си купиш GW при условие, че за подобни пари можеш да си купиш Skoda Yeti която е по-добра и след години ще я продадеш с по-малка загуба.
  • #2
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Да не повярваш ( преди 8 години )
    ..."ще се сглобяват в завода на Литекс Моторс край Ловеч". Най - после спряхме да ги "произвеждаме", а само да ги сглобяваме. Не че е лошо, ако имаше и производство, но както се пее в песента: "А дано ама надали"...Желая им успех на пазара!
  • #1
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Санта Фе - крадат от крадците ;D