fallback

Следващият Lexus LS ще върви на водород

Компанията ще промени и дизайна на флагманския си модел

В края на октомври Lexus ще използва автосалона в Токио, за да разкрие новото поколение на флагмана си LS. Според Automotive News японската компания ще покаже прототип на модела, докато серийната му версия ще се появи догодина.Досега така и не бяха публикувани снимки от изпитанията на новата генерация на LS, но запознати твърдят, че тя ще получи по-емоционален дизайн и рязко ще се отличава от останалите модели на японския производител.Петото поколение на Lexus LS ще бъде изградено на нова платформа със задно предаване, като ще получи 5,0-литров V8 двигател, развиващ 465 к.с. Същият мотор ще бъде част и от хибриден агрегат, чиято обща мощност ще е 535 к.с.Предвижда се и версия на водород, която да излезе около година и половина след стандартната. Тя ще разчита на силовия агрегат, поставян на Toyota Mirai, в който влизат електромотори и горивна клетка. С едно зареждане водородният LS ще изминава 384 км, което съвсем не е лошо за автомобил с тегло 2100 кг.Именно водородният Lexus LS ще бъде един от официалните автомобили на Олимпийските игри в Токио през 2020 г. Японците вече официално заявиха, че по време на състезанията гостите и участниците ще бъдат извозвани само със „зелени” транспортни средства.Снимка: Lexus 

Тагове: lexus ls
fallback
  • #9
    Кодошо до Дошо лекса ( преди 8 години )
    Бе ти кажи ся тая тойота, направена за "премиум" баламурници щом като върви на водород на пътя ще върви или не, а?Или ще я ползват само за поливачка на градини? Ха ха ха!
  • #8
    ogalb ( преди 8 години )
    Винаги 10-12 години напред.
  • #7
    Лексус ( преди 8 години )
    Кодошо-о-о, ти се кодошиш, ама хората коли карат, а ти сигурно някоя щайга от миналия век. Трай си там, рупай праз, пий шльокавица и бъде доволен!
  • #6
    doc ( преди 8 години )
    Das ***!
  • #5
    Кодошо ( преди 8 години )
    Бе тоя оризар на водород щял да върви ама на пътя дали...или по-скоро не? Ха ха ха!
  • #4
    Не не ( преди 8 години )
    Ти луд ли си Лексус и катастрофа... те тиа космически кораби изобщо стъпват ли по земята...
  • #3
    Анонимен ( преди 8 години )
    При катастрофа тази кола ще стане една супер бомба
  • #2
    Анонимен ( преди 8 години )
    Освен "чист дизел", немската пропагандна машина, друго не успя да измисли. Сега ще чакаме каква друга партенка ще пуснат. До сега лъгаха, че имат хибриди с разход 1-2/100. Сега вероятно ще измислят някакви извънземни водородни коли, които сами ще си произвеждат водорода. Съвсем скоро го очаквам. Отдела за пропаганда едва ли спи. А за Лексуса какво да кажа освен, че точно това е премиум, а не като немските подобия на премиуми на които само цената е премиумна.
  • #1
    Анонимен ( преди 8 години )
    A следващото Порше на "Чист дизел"- гордостта на германското автомобилостроене!
fallback
Последни