IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Европейският завод на Tesla отвори врати

Съоръжението е базирано в Нидерландия

Европейският завод на Tesla отвори врати

Първият европейски завод на американския производител на електрически автомобили Tesla Motors отвори врати по-рано днес, съобщава Аutocar. Съоръжението е позиционирано в град Тилбург, Нидерландия.
Европейският завод на Tesla отвори врати
Фасадата на завода

Заводът, чийто строеж започна през 2013 година, е съоръжение за сглобяване на автомобили. Готовите компоненти пристигат от основния завод на компанията в Калифорния, САЩ.
Европейският завод на Tesla отвори врати
Поточната линия в Тилбург

Съоръжението има капацитет от 450 коли на седмица, като той трябва да бъде увеличен до 900 коли. Сглобените в Тилбург машини са предназначени изключително за пазарите на стария континент. На този етап в завода работят 180 души.

Европейският завод на Tesla сглобява всички модификации на седана Model S. По-късно на поточната линия ще бъде качен и вторият модела на марката - Model X.
Европейският завод на Tesla отвори врати
Заводът разполага с дълга 900 метра тестова писта, която е осеяна с най-различни участъци - асфалтиран, такъв с бабуни и др.

Изграждането на завода е основна част от стратегията на компанията за разширяване на присъствието й в Европа, сочи информацията. Планът предвижда продажбите да достигат 500 000 екземпляра до 2020 година. В момента повече от половината продажби на Tesla се осъществяват в САЩ. Приблизително 30% се падат на Европа, а около 10% - на Китай.
Европейският завод на Tesla отвори врати
Снимки: Tesla Motors

Тагове: tesla motors
0 от 500
  • #6
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дано и цените им да паднат, но надали. В Гейропа цените са по-високи отколкото навсякъде, нищо, че това е континента на бедните и стиснати еснафи. Ако цената е като в САЩ или близка до нея, много хора ще се насочат, тъкмо към такива автомобили. Континента ни е перфектен за хибриди, водородни и електромобили по простата причина, че е гъсто населен с много на гъсто населени места и инфраструктура позволяваща зареждане навсякъде. Няма големи незаети пространства, гори, пустини или планини.
  • #5
    32 rate up comment 1 rate down comment
    bmw e60 ( преди 8 години )
    Ехх дано скоро ги наложат тези електрички, че много ме кефят.
  • #4
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Знам, че е така, но в българския език се използва Холандия, а не Нидерландия! Това е почти същото, като да се пише с латински букви, вместо кирица, само за да сме интересни.
  • #3
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Всъщност така се казва държавата. Холандия е област, все едно на България да казваме Тракия..
  • #2
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Следвашия път като превеждате нещо от френски, можете да използвате Етазюни, вместо САЩ!
  • #1
    26 rate up comment 14 rate down comment
    Нидерландия ( преди 8 години )
    Не знаех, че в българския език има дума Нидерландия!