fallback

Китайският клонинг на Audi Q3 излиза зад граница

Компанията Zotye не се притеснява от съдебните искове срещу нея

Китайската компания Zotye представи на автосалона в Чънду своя нов модел – компактния кросовър S21, чийто външен вид е изкопиран напълно от Audi Q3. Снимки и информация за автомобила публикува сайтът CarNewsChina.Екстериорът на машината, особено в нейната предната част, напълно повтаря този на Audi Q3. При задните светлини китайските дизайнери също не са проявили въображение, като са повторили формите на по-големия кросовър Audi Q5.Що се касае до интериора, там нещата изглеждат различно. Единствено лостът за скоростите повтаря този на немския модел. В салона е поставен голям сензорен екран на мултимедийната система, работеща с операционната система Android.Техническите нещата също нямат нищо общо с моделите на Audi. Zoyte S21 разчита на 1,5-литров бензинов турбо мотор, чиято мощност е 162 к.с. Той работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия или с вариаторна трансмисия.Любопитното е, че китайците смятат да продават кросовъра и в чужбина, без да се притесняват от претенциите на Audi. Преди време Zoyte показа копия на Volkswagen Tiguan и Porsche Macan, заради които концернът Volkswagen заведе съдебни дела. Практиката в страната обаче показва, че местното законодателство в областта на авторските права не е развито и това най-вероятно ще доведе опитите на немците до неуспех.Снимки: CarNewsChina  

Тагове: audi q3 zoyte s21
fallback
  • #7
    Дошо до AUDI -Faggot ( преди 8 години )
    Заложи и ще спечелиш!
  • #6
    Джеки Чан ( преди 8 години )
    Хубавото на китайската кола е че си караш с евтини "оригинални" китайски части а ние караме немски коли с китайски части!
  • #5
    AUDI-Faggots ( преди 8 години )
    Залагам, че е по-качествен!
  • #4
    Анонимен ( преди 8 години )
    ами няма смисъл от скъпи немски кошници, след като може и по ефтина китайска кошница със същото качество
  • #3
    ку-ку ( преди 8 години )
    Да, знам за източните разбирания, ама я да си напечатам юани, защото ме кефят. Какво ще се случи с мен? Съд и както правят при тях, може и аз да го отнеса на площада с калашник в главата...Коментарът ми по-долу е на възмущение.
  • #2
    Лудория ( преди 8 години )
    Защото там имат максима, че когато един продукт е добър, трябва да бъде копиран. Приема се за комплимент в обществото... поне така бях чел някъде.
  • #1
    ку-ку ( преди 8 години )
    Добре, бе! Абе, 1 500 000 000 население и копират вместо от толкоз хора да се появят дизайнери със собствено усещане за автомобил?!?!?!?!?!?!?
fallback
Последни