fallback

Авторът на Marussia готви нова суперкола

Руският Волк бе обявен за конкурент на Koenigsegg и Pagani

Бившият главен конструктор на суперколата Marussia – Игор Ермилин, обяви нов проект, който носи пилотното име „Волк” (Вълк). Ако бъде намерен инвеститор, прототип на автомобила ще бъде готов до половин година, съобщава в. „Известия”, като цитира Ермилин.„Това ще бъде автомобил от друго ниво – разкрива намеренията си конструкторът. - Ако Marussia B1 се произвеждаше в 100 бройки годишно, новата машина ще бъде уникална и скъпа. Нейната цена може да достигне 2 млн. евро, като планираме да произвеждаме не повече от 10 бройки. Новият автомобил ще се произвежда изцяло ръчно. Той ще бъде бърз, красив и удобен – направо съвършен.”Засега разработката на Ермилин е на първоначален стадий и затова той не иска да разкрива техническите характеристики на спортната кола. Според него проектът му спокойно ще може да се конкурира с производители на суперколи като Koenigsegg и Pagani.„Koenigsegg и Pagani са автомобили от тази ниша на пазара, към която се стремим. Те не носят огромни печалби като масовите модели, но са направени с душа. Ние ще се опитаме да направим същото – да създадем автомобил от дъното на душите ни”, коментира конструкторът.По думите му „Волк” ще може да носи приходи едва 5 години след излизането си на пазара. А бюджетът на проекта ще бъде по-малък от този на Marussia, която произвеждаше два модела – B1 и B2. Те бяха спрени през април 2014 г.Снимки: Marussia Motors

Тагове: marussia motors
fallback
  • #6
    USA ( преди 8 години )
    И кой им е изтребителя от 5-то поколение на руснаците?Американците имат такъв от 2002г.Или новият им модерен танк, който закъса на Червения площад.А за колите няма да говорим.Там руснаците винаги са били кръгла нула.
  • #5
    vel_co ( преди 8 години )
    В този екстремен клас функционалният дизайн може да бъде само един. Просто Макларън са стигнали до него първи. Никой никого не копира. Александър Бел навремето е получил патента за своя телефон само 2 часа преди друг изобретател, който напълно самостоятелно бил изобретил... същото!
  • #4
    trex ( преди 8 години )
    F-15 е преди СУ-27
  • #3
    USA ( преди 8 години )
    Копират изтребители от американците,сега коли от британците( P1) ... Нали плюят запада постоянно.
  • #2
    Анонимен ( преди 8 години )
    McLaren P1
  • #1
    Анонимен ( преди 8 години )
    красота..
fallback
Последни