fallback

Mercedes-Benz разработва ново спортно купе

Моделът ще използва 2,0-литров мотор с 400 к.с.

Mercedes-Benz разработва ново спортно купе, което ще стане част от следващото поколение на семейството A-Class, съобщава Autocar. Моделът ще дебютира пред публика най-рано през 2019 г.Така вижда модела независимият дизайнер Теофилус Чин. Снимка: Theophiluschin.comНовото купе ще бъде базирано на второто поколение на платформата MFA, разработена в сътрудничество с алианса Renault-Nissan. То ще разполага с 2+2 места, а дизайнът му ще напомня този на AMG GT. Моделът ще получи багажник с вместимост от 350 литра.По неофициални данни, за купето е предвиден 2,0-литров бензинов турбо мотор, чиято мощност ще достигне, а дори може и да превиши 400 к.с. Агрегатът ще работи в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя.Ускорението от 0 до 100 км/ч при модела ще отнема около 4,5 секунди, а максималната скорост ще бъде 250 км/ч. Новото купе ще се предлага в две версии – със система за задвижване на четирите колела 4MATIC или само с предно предаване.Освен това германската компания започва разработка и на нов роудстър, който ще замени SLK (SLC) в моделната гама на марката. Неговото производство трябва да стартира през 2020 г. Тогава ще излезе и компактен кросовър, който ще се конкурира с Audi Q1.

Тагове: mercedes-benz a-class
fallback
  • #6
    thebrainless ( преди 8 години )
    Очевидно бъдещето на двигателите е превръщането им в консуматив.
  • #5
    mhvfh ( преди 8 години )
    Na tovi dvigatel mu davam 100.000km i za osnoven remont.
  • #4
    Abarth ( преди 8 години )
    Колата е добра,жалкото е че тук ще се купува от телефонни измамници,подкупни съдии и проглокори,крадливи общински съветници и кметове облажени от държавни поръчки,псевдо фермери усвояващи еврофондове без да обработват земи и всякаква такава ***,поради което никой нормален човек държащ на името си не си купува немски премиум.Затова все повече автомобили лексус и инфинити се появяват по пътищата.Това са моите наблюдения.
  • #3
    Анонимен ( преди 8 години )
    Прилича на бухнало тесто или тутманик. А предницата е като сом. Изчадие!
  • #2
    fullthrottle ( преди 8 години )
    Не е проблем за голям производител да изкара 400кс от 2литров мотор,но големият проблем е,че ресурса ще е далеч по-малък от големите атмосферни мотори използвани в миналото от марката.Разбира се това не е проблем на първият собственик,той просто ще си кара 2-3 години и си купува пак нова кола,но следващите собственици ще сменят наред по двигателя и скоростната кутия...Това е цената на новата турбо мода наречена изцедени и супер сложни турбо двигатели.
  • #1
    Анонимен ( преди 8 години )
    Очаквам за провала на някои модели да се появи още една причина - ранното раздухване на новината за появата им след 5-6г. Когато реално се появят, очакванията ще са толкова големи, че ще предизвикат предимно разочарование или интересът към тях ше е стихнал предварително.
fallback
Последни