IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

What Car?: Най-скъпите коли са най-проблемни

На обратния полюс са достъпните автомобили, най-вече японските

What Car?: Най-скъпите коли са най-проблемни

Най-скъпите автомобили на пазара най-често създават главоболия на собствениците си, докато бюджетните коли продължават да бъдат лидери по надеждност. Това сочат резултатите от ежегодната класация на What Car? за най-надеждните и най-ненадеждните автомобили на пазара.
What Car?: Най-скъпите коли са най-проблемни
Audi RS6 е автомобилът с най-чести проблеми в тазгодишното проучване на What Car?. Снимка: Audi

Лидер в класирането и през тази година е японската компания Honda, следвана от още две компании от страната на изгряващото слънце - Suzuki и Toyota. В топ 10 през тази година място си проправят Chevrolet, Ford, Skoda, Peugeot и Fiat, както и обичайно присъстващите Mazda, Lexus, Hyundai, Nissan и Subaru.

Най-надеждните модели на пазара са Honda Jazz и Mitsubishi Lancer, като при тях евентуалните ремонтни дейности костват най-малка сума, сочат резултатите от изследването.

На обратния полюс е Audi RS6, който е обявен за най-ненадежден, като също така е сред лидерите по най-висока цена за ремонт - средно малко над 1000 лири.

Като цяло производителите на скъпи автомобили са класирани на задните места в класацията, като последното е отредено на Bentley.

От What Car? отчитат, че най-честите проблеми при анализираните коли са причинени от дефект в катализаторите - почти една четвърт. Окачването и задвижващите елементи държат сходен процент, докато най-рядко главоболия е създавал климатикът - такива проблеми са имали едва 3% от машините.

Изследването Warranty Direct, направено от британското издание, обхваща автомобили на възраст от 3 до 8 години, като е базирано на официална статистика за възникнали проблеми. Анализирани са общо 50 000 машини. Самото класиране са прави по сложна формула, отчитайки възникналите проблеми, възрастта на колата, пробега, разходите за ремонт и др.

Най-надеждните автомобили според What Car?:

1 Honda
2 Suzuki
3 Toyota
4= Chevrolet
4= Mazda
6 Ford
7 Lexus
8 Skoda
9= Hyundai
9= Nissan
9= Subaru
12= Daewoo
12= Peugeot
14 Fiat
15 Citroen
16 Smart
17 Mitsubishi
18 Kia
19 Vauxhall
20 Seat
21 Renault
22 Mini
23 Volkswagen
24 Rover
25 Volvo
26 Saab
27 Land Rover
28= BMW
28= MG
30 Jaguar
31 SsangYong
32 Mercedes-Benz
33 Chrysler
34 Audi
35 Jeep
36 Porsche
37 Bentley





 

Тагове: what car?
0 от 500
  • #31
    15 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тая статия е поредната метална и остра стружка във вазелина на феновете на немски автомобили. Хората са го казали - Истината БОЛИ!
  • #30
    24 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Друго си е да си гъзар с Бентли, ама да се движиш с автобуса или с друга резервна кола, защото престижния ти автомобил е за пореден път в сервиза. И четете правилно - " На обратния полюс е Audi RS6, който е обявен за най-ненадежден, като също така е сред лидерите по най-висока цена за ремонт - средно малко над 1000 лири." Това значи, че хем е с най-много проблеми, хем и цената за ремонта е една от най-високите. Ако е само по цената защо лексъс е в топ 10? Да не би да е евтино обслужването?
  • #29
    26 rate up comment 10 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Всичките бараки се чупят.Ама на Бентлито смяната на масло,филтри и изгоряла крушка на плафона струва колкото основен ремонт на Голф,Сивик и Корола,взети заедно.Та затуй е целия панаир.*** колко ли хора карат Бентлита и Поршета и на колко ли от тях им дреме колко струва ремонта на някой чарк?Дали са питали някой с Порше или с ЕС-класа колко пари е дал за ремонти?Що се лаете излишно.Нали карате дърти кочини,като мен и ремонта им е евтин.Оставете богатите с Бентлита и Поршета да се наказват,хехехе
  • #28
    22 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Класацията е ***, хонда дори нямат автомобил който се доближава и на половина до този на снимката, какво очаквате от кола която е 3 пъти по сложна 5 пъти по луксозна,6 пъти по мощна и седем пъти по скъпа от Хонда? да си я оправящ е така с евтини части от интернет ли?
  • #27
    22 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Оплакванията са по скоро относно цената на ремонтите, като гледам, То е ясно че кола дето струва 150К евро, нама как ремонтите да ом са по 100-200 евро като на Хонда пластмасариите. Който има брада, трябва да има и гребенче да си я реше.
  • #26
    28 rate up comment 9 rate down comment
    ha-ha-ha! ( преди 9 години )
    Заменям Порше Панамера Турбо за Хонда Джаз/може и Сивик/!И ако може да е с двигател 1.0л или дизелче от стара Астра!
  • #25
    20 rate up comment 16 rate down comment
    Кодошо ( преди 9 години )
    Тая класация е от ония предназначените за успокояване на бедните (в т.ч. и материално) душички, като наш Дошко!Щото колко е по-елементарна-бавна-тромава и т.н. една колица, какво друго и остава освен да е поне що-годе "надежна"!?Иначе - социална революция! Ха ха ха!
  • #24
    14 rate up comment 13 rate down comment
    trb ( преди 9 години )
    Наистина толкова са изостанали "вагените" ...особено във WRC и Льо Ман...
  • #23
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дошо стига бре. Остаи хората да спят спокойно. Нали знаеш психологически всеки си защитава неговото, да се не мине.
  • #22
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това е така, щото на Дупница проданат почти само европско производство. И лапетата тука дето си купили Гоуф за да не са капо защитават тезата чу Вагите са по-по-най. Ок. Изборо си е ваш.