IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легендарна германска марка се завръща на пазара

Новите модели на Borgward ще видим в Женева

Легендарна германска марка се завръща на пазара

Германският производител на автомобили Borgward готви завръщане на пазара, от който отсъстваше повече от 50 години. Първите нови модели на възродения бранд ще видим на изложението в Женева през март.
Легендарна германска марка се завръща на пазара
Заводът на Borgward

Информацията е ограничена, но президентът на Borgward Кристиан Боргвард уточни, че в Женева ще бъдат разкрити първоначални версии на новите модели на компанията, както стратегията й за развитие.

"Възраждането на Borgward е моя детска мечта, която е на път да се сбъдне", казва Кристиан Боргвард, който е внук на основателя на компанията Карл Боргвард. "Повече от десет години подготвям това завръщане. Новите ни модели ще продължат традициите на марката, а именно новаторство и неподражаем стил", допълва той.
Легендарна германска марка се завръща на пазара
Borgward Isabella

Компанията Borgward е основана през 1919 година, като се превръща в един от най-големите производители на автомобили в Германия. Тя произвежда не само автомобили, но и камиони и дори хеликоптери. Изявява се и на състезателните писти, но през 1961 година обявява фалит. Едни от най-популярните й модели са Hansa 1500, Isabella и P100.

Снимки: Borgward

Тагове: borgward
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Йордан ( преди 9 години )
    Кое не ти стана ясно?? Какво значи думата "протеже" или кои са протежетата на VW?? И в двата варианта може да се разровиш в нета и ще ти отнеме максимум по минута за всяко за да разбереш. Въпрос на обща култура и автомобилна грамотност е ... а аз съм убеден, че на 90% от анонимните ботове тук марката Borgward нищо не им говори, защото не виждат по-далеч от носа си.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Йордане, я кажи някой от протежетата на VW!
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Йордан ( преди 9 години )
    Не виждате ли, че това е семейна малка фирма ... стига с тея глупави Вагени бе хора. Това е фирма за автомобили, които не целят евтина ширпотреба, а бутикови коли. Светът е толкова хубав само защото има други марки освен VW и някои от протежетата им.А колкото до Borgward, в България има единични бройки, а самата кола е била в средния сегмент, но по-близо до премиума. Хубаво е, че я възраждат с може би бутикови автомобили тип купе.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    fsb ( преди 9 години )
    е споко и тая може да я купят ако се оказе интересна :)
  • #1
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Няма по хубаво от това марка с традиции, да се завърне, има някаква носталгия, дано още марки се завърнат, че половината се имам чувството се държат от ФВ :Д