fallback

Ford Mondeo ще се предлага и като хибрид

Продажбите на модела на Стария континент стартират през октомври

Новият Ford Mondeo ще се предлага в Европа и в хибридна версия, съобщиха от компанията. И разкриха детайлна информация за модела, който ще дебютира в Европа близо 3 години, след като неговият вариант за САЩ бе показан на автосалона в Детройт.Хибридно Mondeo ще получи 2.0-литров бензинов двигател с мощност 185 к.с., два електромотора, комплект литиево-йонни батерии с капацитет 1.4 кВт/ч и вариаторна скоростна кутия. Трансмисията, заедно с акумулаторите и управляващата електроника са разработени напълно самостоятелно от Ford.Останалите двигатели бяха оповестени по-рано от производителя. Бензиновите мотори са три от семейството EcoBoost – 1.0-литров с 3 цилиндъра и мощност 125 к.с., 1.5-литров с 4 цилиндъра и мощност 160 к.с., както и 2.0-литров в две версии – 203 и 240 к.с.Дизеловата гама се състои от 2.0-литров агрегат, предлаган в 3 варианта на мощност – 150, 180 и 210 к.с. Първите два ще се предлагат със система за задвижване на четирите колела, която ще се заплаща допълнително. В стандартни условия автомобилът ще работи с предно предаване, а задната ос ще се включва само при загуба на сцепление на предните колела. Прехвърлянето на въртящия момент към задната ос ще отнема 100 милисекунди.Представител на Ford заяви, че новото Mondeo ще се отличава от американската си версия, която се продава под името Fusion. Автомобилите за ЕС ще се предлагат с 4 или 5 врати, както и във версия комби.Моделът ще може да се поръча с адаптивни главни светлини, мултимедийна система MyFord Touch с 8-инчов дисплей, гласово управление и модул WiFi, система MyKey, позволяваща да се ограничат някои функции за неопитни шофьори, както и със система за автоматично паркиране. В оборудването на Mondeo ще бъдат включени и надуваеми предпазни колани.Продажбите на новия Ford Mondeo в Европа ще стартират в началото на октомври.Снимки: Ford

Тагове: ford mondeo
fallback
  • #5
    бъчваря ( преди 9 години )
    Супер кола. Вече се замислих да сменям Фиестата. Форд винаги са били водещи в технологиите. Сега пак - надуваеми колани. тая машинка във вариант Виняле ще ми отива на костюма, дето о ще не съм си купил, ама ще го купя по случай случката.
  • #4
    Иво ( преди 9 години )
    вариаторна скоростна кутия...? ...разработена от Форд ? Нищо добро не очаквам от тоя безсмислен хибрид.Само ще лъска имиджа май.
  • #3
    Анонимен ( преди 9 години )
    Трансмисията, заедно с акумулаторите и управляващата електроника са разработени напълно самостоятелно от Ford.koeto e mnogo smu6tava6to.Nali Toyota im biaha prodali hibridnata tehnologia kak stanaha samostoiatelni v tova nesto.Mai e partenka tova.
  • #2
    Хенри - Бай Форд ( преди 9 години )
    Чудесно!
  • #1
    Анонимен ( преди 9 години )
    добре изглежда.Дано да е добър.
fallback
Последни