IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep Renegade пристига в България

Най-малкият модел на марката има стартова цена от 39 900 лв. с ДДС

Jeep Renegade пристига в България

Българското представителство на американската марка Jeep представи официално новия Renegade. Компактната проходима машина, чиято световна премиера се състоя през март в Женева, вече се предлага на нашия пазар на цени от 39 900 лв. с ДДС.
Jeep Renegade пристига в България
Въпреки че Renegade е най-малкия автомобил в гамата на Jeep, той не отстъпва на по-големите си братя по отношение на офроуд възможностите. Версиите с 4х4 са оборудвани с демултипликатор и система Jeep Selec-Terrain с няколко режима, като ултимативният модел Trailhawk получи отличието за най-добри в класа офроуд качества „Trail Rated“.

Всъщност системата за задвижване на четирите колела при Jeep Renegade е аналогична с тази при новия Jeep Cherokee, като може да разпределя оптимално въртящия момент между двата моста, а в екстремен случай - до 100 процента на едно единствено колело. Технологията има два основни режима на работа - Jeep Active Drive – постоянно задвижване на четирите колела, и Jeep Active Drive Low – задвижване на четирите колела с демултипликатор. При движение по асфалтов път системата задвижва само предните колела, а при нужда включва и задните. Освен това тя е комбинирана с Jeep Selec-Terrain система за контрол на сцеплението, която предлага четири режима (Auto, Snow, Sport и Sand/Mud). Ултимативната версия Jeep Renegade Trailhawk разполага и с още един режим - Rock, предназначен за най-тежките терени.

Въпросната версия Trailhawk може да се похвали с наистина впечатляващи офроуд възможности, непосилни за останалите представители в този клас. Моделът има повишен с 20 мм просвет, халки за теглене отпред и отзад, асистент спускане по наклон, модифицирани брони за повишен ъгъл на надвеса (30,5 градуса отпред, 34,3 градуса отзад) и ъгъл на рампа (25,7 градуса), като предлага дълбочина на газене до 480 милиметра и може да тегли прикачен товар с маса до 1500 кг.

Що се отнася до дизайна на Renegade, той е типичен за марката Jeep и напомня на по-големия Wrangler. Салонът е създаден в унисон, като е вдъхновен от екстремните спортове и предлага меки на допир материали и висока гъвкавост.

В оборудването присъстват инфо-развлекателна система с 12.7, 16.5 или 17.8-сантиметров дисплей, както и до 70 системи за безопасност. Сред тях са система предупреждение за сблъсък, асистент за задържане на автомобила в пътната лента, асистент за сляпа зона, камера за заден ход, електронна система за избягване на
преобръщане и др.

Най-малкият модел на Jeep излиза на пазара с избор от цели 16 комбинации за двигател и предавателна кутия. Налични са четири бензинови двигателя MultiAir и два MultiJet II турбодизела, както и първата в сегмента автоматична скоростна кутия с 9 степени.

Бензиновите предложения са с обем 1.4 и 1.6 литра, като предлагат от 110 до 170 к.с. Дизелите имат обем 1.6 и 2.0 литра и генерират 120, 140 и 170 к.с. при върховия Jeep Renegade Trailhawk.

В България цените на Jeep Renegade стартират от 39 900 лв. с ДДС за версията с 1.6-литров бензинов мотор със 110 к.с. и предно предаване. Най-достъпният дизел с предно предаване - 1.6 със 120 к.с., стартира от 47 500 лв. с ДДС. Моделите с 4х4 започват от 52 000 лв. с ДДС за версията с 2.0-литров дизелов мотор със 140 к.с. и от 56 000 за бензиновия модел с 1.4-литров двигател със 170 к.с. и 9-степенна автоматична трансмисия.

Тагове: jeep renegade
0 от 500