fallback

Нови двигатели за цялото семейство Mercedes-Benz A-Class

Четирите модификации на седана, хечбека и кросовъра вече се предлагат в Европа

Компанията Mercedes-Benz оборудва цялото семейството А-Class с нови двигатели, като версиите с тях вече са достъпни за пазара в Европа, съобщиха от пресслужбата на германския производител.Хечбекът A-Class (на първата снимка) вече ще се предлага във версия A 220 4MATIC, която разчита на 2.0-литров мотор с мощност 184 к.с. Този автомобил ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.4 секунди, като средният разход на гориво е 6.3 л/100 км. Освен това Mercedes A 220 4MATIC вече ще се предлага само със 7-степенна роботизирана скоростна кутия.В гамата на кросовъра GLA (на втората снимка) пък се е появила нова базова версия. Това е GLA 180 CDI с 1.5-литров двигател, развиващ 109 к.с. и 260 Нм въртящ момент. Тази модификация ускорява от 0 до 100 км/ч за 11.9 секунди, а максималната скорост е 190 км/ч. Разходът при тази версия е 3.9 л/100 км.Най-много са новостите при седана Mercedes CLA (на третата снимка). Клиентите на марката ще могат да си поръчат версия 200 CDI, при която досегашния 1.8-литров двигател е заменен от 2.2-литров с мощност 136 к.с. и 300 Нм въртящ момент. Той работи с 6-степенна механична или 7-степенна роботизирана трансмисия.Моделът ще се предлага и във версия 220 CLA, която е със задвижване на четирите колела и разчита на същия двигател, но с по-голяма мощност - 170 к.с. и 350 Нм въртящ момент.Снимки: Mercedes-Benz

fallback
  • #10
    Анонимен ( преди 9 години )
    В АБ пишеше, че в първата генерация на Мерцедес А150, двигателя е от Хюндай. Корейците спечелили поръчката, след като Мерцедес скъсаха отношения с Миттсубиши, които трябвало да доставят този двигател.
  • #9
    до Анонимин ( преди 9 години )
    A150 е италиански двигател VM освен в А класата и както си казал в Хюндай го слагат и в Опел и КИА
  • #8
    Анонимен ( преди 9 години )
    Само един от двигателите е на Рено: 1.5 dCi. Останалите са си на Мерцедес. А двигателят на Рено е един от най-добрите в класа си, ако не най-добрия. Безпроблемен във всяко едно отношение.
  • #7
    razgradski pop ( преди 9 години )
    чета коментарите и изпитвам гордост че всички коментиращи са много по-умни от инженерите и мениджърите в Mercedes Benz..
  • #6
    Анонимен ( преди 9 години )
    Леле швабите дотам ли го докараха да се надяват на франсетата? А някога бяха еталон.
  • #5
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ха, ами те всички дизели са от Рено.
  • #4
    Анонимен ( преди 9 години )
    тия които хвалят малкото френско дизелче виждам, че нищо не разбират от коли
  • #3
    Джамбазина ( преди 9 години )
    Продавам чисто нов GLA 180CDI на 3800км с повреда в двигателя. Предлагам ремонтен комлект от Дачия, цена по споразумение.
  • #2
    Анонимен ( преди 9 години )
    да, това дизелче е много добро
  • #1
    Анонимен ( преди 9 години )
    1.5 dci - най-успешния малък дизел вече 10 г.
fallback
Последни