IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen придобива Scania

Миноритарните акционери са приели офертата на германския концерн

Volkswagen придобива Scania

Офертата на стойност над 9 млрд. щатски долара за придобиване на пълен контрол над Scania, която отправи Volkswagen към миноритарните акционери, е била приета, съобщава Ройтерс. Така германският концерн преодоля последната голяма пречка в плана си да придобие производителя на тежкотоварни камиони.
Volkswagen придобива Scania
Volkswagen, който вече контролира 62,6% от шведската компания, ще придобие 90,5% от капитала на Scania, след като 27.5% от акционерите на шведската компания са заявили, че приемат отправената оферта от 200 шведски крони (30,48 долара) за акция.

По-рано днес от шведския пенсионен фонд Alecta, който държи 2.04% от акциите на Scania, заявиха, че са променили решението си и ще приемат офертата на германския концерн.

С поемането на контрола над Scania концернът VW ще реализира дългогодишния си план за разширяване на присъствието си при тежкотоварните автомобили. По този начин Volkswagen ще може да се конкурира по-успешно с лидерите в индустрията Daimler AG и Volvo AB. Volkswagen притежава 75 на сто от MAN, като също се опитва да изкупи и останалите акции на производителя.

Чрез сътрудничеството между трите камионни дивизии - Scania, MAN и VW търговски превозни средства, германският концерн планира оперативната печалба от синергии да достигне най-малко 650 милиона евро годишно. Постигането на подобен резултат обаче може да отнеме най-малко десетилетие.

Очаква се придобиването на акциите да се състои около 19 май.

Снимка: Scania

Тагове: scania
0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 5 rate down comment
    До 13 ( преди 9 години )
    Хахахаха
  • #13
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Kико ( преди 9 години )
    До последния Анонимен:Ами, че то вече има, но е Бразилия:http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Constellation
  • #12
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Чакам да видя тир VW! :))))
  • #11
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Както винаги в тоя сайт все разбирковци навъртяли по някой друг милион километра с камиони. Случайно някой да прочете от вас, че и до сега VW са притежавали почти 63%???Ама не по лесно е да се хейтва ей така за спорта
  • #10
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Язък... Сега ще станем свидетели на затриването на една икона и вливането й в една компания, чиято първа задача е да я направи трошлива, за да й е харчат частите и да я обезличи както направиха с МАН... А Скания си беше Скания, камиона с най-високо КПД и култов статут сред всеки шофьор. А звука от V8 на Скания е неповторим..
  • #9
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Скания вече много ще вървят на пазара.Толкова много желязо за вторични суровини си е голяма далавера.А от ремаркето можеш къщичка да си спретнеш вместо да живееш в гетото с найлони на прозорците.Абе Гоуфа е *** мечта,а това вече става голяма *** мечта за по-успели ***.
  • #8
    17 rate up comment 12 rate down comment
    нововнос ( преди 9 години )
    Сега е момента да се инвестира в компани, които произвеждат репатраци за камиони. С преминаването на Скания към VAG бизнеса с репатраци за камиони ще порастне поне с 200% !
  • #7
    17 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Скания вече ще го правят на базата на Поло и ще му слагат ДСГ.Виждал съм много закъсали камиони по пътищата(постоядно пътувам из Европа),но Скания не бях виждал.Е сега ще виждам и от тази марка. Малко разнообразие да има все пак...
  • #6
    23 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Сега и камионите ще ги качват на универсалното шаси!
  • #5
    19 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Кво се радваш, като че ли ще получиш дивидент в края на финансовата година?.................В Перник ФВ раздава безплатни емблеми на соцфаген да си ги носят на врата на верижка. Затова се радва човека.