IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen придобива Scania

Миноритарните акционери са приели офертата на германския концерн

Volkswagen придобива Scania

Офертата на стойност над 9 млрд. щатски долара за придобиване на пълен контрол над Scania, която отправи Volkswagen към миноритарните акционери, е била приета, съобщава Ройтерс. Така германският концерн преодоля последната голяма пречка в плана си да придобие производителя на тежкотоварни камиони.
Volkswagen придобива Scania
Volkswagen, който вече контролира 62,6% от шведската компания, ще придобие 90,5% от капитала на Scania, след като 27.5% от акционерите на шведската компания са заявили, че приемат отправената оферта от 200 шведски крони (30,48 долара) за акция.

По-рано днес от шведския пенсионен фонд Alecta, който държи 2.04% от акциите на Scania, заявиха, че са променили решението си и ще приемат офертата на германския концерн.

С поемането на контрола над Scania концернът VW ще реализира дългогодишния си план за разширяване на присъствието си при тежкотоварните автомобили. По този начин Volkswagen ще може да се конкурира по-успешно с лидерите в индустрията Daimler AG и Volvo AB. Volkswagen притежава 75 на сто от MAN, като също се опитва да изкупи и останалите акции на производителя.

Чрез сътрудничеството между трите камионни дивизии - Scania, MAN и VW търговски превозни средства, германският концерн планира оперативната печалба от синергии да достигне най-малко 650 милиона евро годишно. Постигането на подобен резултат обаче може да отнеме най-малко десетилетие.

Очаква се придобиването на акциите да се състои около 19 май.

Снимка: Scania

Тагове: scania
0 от 500
  • #24
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Е няма по голяма долна *** марка от АВДИ.
  • #23
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Проучването на BBC е проведено благодарение на сигнал от клиент, закупил си по-рано модела R8. Той направил собствено разследване, като в 48 от 50 дилърства получил положителен отговор за краш-тестовете на R8. Всъщност, супер колата също не е била включвана в изпитание на Euro New Car Assessment Programme.В отговор на тези два случая, Audi коментира, че това поведение не е целенасочено и подвеждането на клиентите е неволно.
  • #22
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дилърите на Audi лъжели за сигурността на A5 на Острова.Задълбочено разледване на BBC показва, че множество дилъри на Audi във Великобритания поднасят невярна информация относно сигурността на модела A5.Тайни лица от медията установяват, че 9 от 10 търговеца на марката казват, че автомобилът е преминал успешно краш-тестовете на EuroNCAP, като всъщност той никога не се е явявал на такива. Шест от дилърствата дори не спират до тук, заявявайки, че A5 е оценен с максимален рейтинг от пет звезди.
  • #21
    5 rate up comment 4 rate down comment
    ka52alligator ( преди 9 години )
    SCANIA е Шведска марка, и трябва да бъде в ръцете на Шведите.Те знаят как се прави камион!
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до: 1234 ( преди 9 години )
    Всички държави на запад от Полша.Предполагам си ходил някъде на ексглокзийка с автобус и си спал вътре и нищо си не видел. Аз съм шофьор обаче и непрекъснато виждам. Ако на мен не ми вярваш пусни гугъл стрийта да видиш колко ги има в аварийната лента! Или викаш те не са аварирали, а шофьорите са спрели да пикаят, ха-ха-ха. Аз също съм имал проблеми и са идвали да ме дърпат. Мислиш ли че не се случва!
  • #19
    16 rate up comment 8 rate down comment
    Стоян ( преди 9 години )
    Радвам се, че Scania изцяло попадна в ръцете на Vw. Която фирма е станала част от Vw group е тръгнала нагоре. А вие можете да се правите на оригинални колкото си щете. Vw се разраства и печели, а вие си бършете сополите и се опитвате да дадете нещо което нямата - акъл. Жалки комплексари сте или по скоро комплексар с много никове.
  • #18
    9 rate up comment 1 rate down comment
    1234 ( преди 9 години )
    До момчето което патува често по Европа кеда по Европа виде аварирал камион на пътя
  • #17
    6 rate up comment 9 rate down comment
    до: Kико ( преди 9 години )
    Защо ли не си слагат емблемите и в Ойропата на камионите не ми е ясно? Сигурно да не им се смеят хората, че тук поне си ги знаем що за *** са, а в Бразилия тепърва ще научат. Абе те един свестен автомобил не могат да направят, а на камиони се хвърлят. Жалко за Скания в крайна сметка!
  • #16
    14 rate up comment 9 rate down comment
    ka52alligator ( преди 9 години )
    Жалко за Скания, този прекрасен и красив ВИКИНГ в ръцете на Немците, ще го осерат здраво !
  • #15
    11 rate up comment 8 rate down comment
    ( преди 9 години )
    много жалко за сканиа