IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen разкри седан с 300 к.с.

Концептуалният DS 5LS R ще бъде показан на автосалона в Пекин

Citroen разкри седан с 300 к.с.

Компанията Citroen разсекрети "напомпана" версия на седана DS 5LS, която е получила добавка R към името си. Дебютът на машината ще се състои на стартиращото в края на април международно изложение в Пекин.
Citroen разкри седан с 300 к.с.
Прототипът разчита на 1.6-литров бензинов турбомотор, развиващ 300 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Двигателят работи съвместно със секвенциална скоростна кутия, която може да се управлява с помощта на "пера" на волана. Според представител на марката, за направата на този модел са използвани технологии от автомобилите на Citroen, участващи в световния рали-шампионат (WRC).

Динамичните характеристики на седана не бяха разкрити. Знае се обаче, че Citroen DS 5LS R има снижен с 15 мм клирънс, по-твърдо окачване, 20-цолови джанти от лека сплав и усилени спирачни механизми. Машината е боядисана в матово бордо, а в салона са използвани кожа и алкантара, както и елементи от въглеродни нишки.

Засега производителят не съобщава дали седанът ще се появи в серийно производство. В Китай в началото на април започнаха продажбите на стандартния DS 5LS, който се предлага с 2 бензинови турбо-мотора. Те са с обем 1.6 литра и предлагат мощност от 160 или 200 к.с. Цената на модела варира от 23 600 до 39 800 долара.

Citroen DS 5LS R е третият "напомпан" модел от линията DS на френския производител. През 2012 г. бе показан хот-хеча DS4 Racing, чийто мотор е с мощност 260 к.с., а през миналата излезе кабриолетът DS3 Cabrio Racing. Той разполага с 1.6-литров турбо-двигател с 205 к.с.

Снимки: Citroen
 

Тагове: citroen ds 5ls r
0 от 500
  • #9
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Напиши в търсачката DS5 SL и ще се увериш макар и без R версия модела е все така агресивен и луксозен :)
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    bmw e60 ( преди 10 години )
    Изглежда страхотно но в важно базовата версия дали ще е близо до тази картинка, защото се виждат скъпи джанти, ниско окачване и допълнителни спойлери отдолу, които не е ясно дали ще се предлагат въобще ако трябва да влязат в ценовия сегмент в който Ситроен продава.
  • #7
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Е това е! ( преди 10 години )
    Истинският френски автомобил - не като онова с ***..та на капака!
  • #6
    6 rate up comment 26 rate down comment
    До Анонимен ( преди 10 години )
    Нормално да избереш ситроена пред ауди или бмв по простата причина че нямаш парички да си купиш бмв или ауди както и болшинството Българи за това и все плюете по бмв ауди мерцедес но има една шепа от Българите където могат да си позволят такива коли а вие сте от тези където все много знаете ама кола от същата година или една преди това само по обявите гледате мишки. А за ситроена по-грозно само те могат да го направят толкова кич че направо се чудиш дали е от Факултето
  • #5
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    hawkeye прав си колата е една съвкупност от компоненти ,но нима и ти не се интерисуваш от среден разход и мошност
  • #4
    27 rate up comment 2 rate down comment
    с две думи ( преди 10 години )
    Красив автомобил !
  • #3
    30 rate up comment 2 rate down comment
    hawkeye ( преди 10 години )
    Гледам, че средния автомобилист все гледа тия пусти конски сили да са много и се чудя с 300 к.с. ще излита ли или ще се приземява.
  • #2
    29 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ЕЕ това е много яко е! Супер изглежда бая газарско чесно казано бих го предпочел пред някое ауди или бмв. Браво на Ситроен
  • #1
    6 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    1.6-литров бензинов турбомотор, развиващ 300 к.с. и 400 Нм така се прави ,а не както някои твърдеше за субару имали 2.0 турбо с300 к.с. и 400 Нм а тои се оказа 2.5 ха ха