IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen разкри седан с 300 к.с.

Концептуалният DS 5LS R ще бъде показан на автосалона в Пекин

Citroen разкри седан с 300 к.с.

Компанията Citroen разсекрети "напомпана" версия на седана DS 5LS, която е получила добавка R към името си. Дебютът на машината ще се състои на стартиращото в края на април международно изложение в Пекин.
Citroen разкри седан с 300 к.с.
Прототипът разчита на 1.6-литров бензинов турбомотор, развиващ 300 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Двигателят работи съвместно със секвенциална скоростна кутия, която може да се управлява с помощта на "пера" на волана. Според представител на марката, за направата на този модел са използвани технологии от автомобилите на Citroen, участващи в световния рали-шампионат (WRC).

Динамичните характеристики на седана не бяха разкрити. Знае се обаче, че Citroen DS 5LS R има снижен с 15 мм клирънс, по-твърдо окачване, 20-цолови джанти от лека сплав и усилени спирачни механизми. Машината е боядисана в матово бордо, а в салона са използвани кожа и алкантара, както и елементи от въглеродни нишки.

Засега производителят не съобщава дали седанът ще се появи в серийно производство. В Китай в началото на април започнаха продажбите на стандартния DS 5LS, който се предлага с 2 бензинови турбо-мотора. Те са с обем 1.6 литра и предлагат мощност от 160 или 200 к.с. Цената на модела варира от 23 600 до 39 800 долара.

Citroen DS 5LS R е третият "напомпан" модел от линията DS на френския производител. През 2012 г. бе показан хот-хеча DS4 Racing, чийто мотор е с мощност 260 к.с., а през миналата излезе кабриолетът DS3 Cabrio Racing. Той разполага с 1.6-литров турбо-двигател с 205 к.с.

Снимки: Citroen
 

Тагове: citroen ds 5ls r
0 от 500
  • #19
    6 rate up comment 1 rate down comment
    re луд ( преди 9 години )
    то а3 , а4 , а6 , а8 може да ги различииш само по две неща... 10см. повече в купето и отзад табелката :D точно аЛуди който за 10-15г. незнаят да си променят дизайна не искам да са еталон за дизайн :D !!! ,а пък джетата си е класическа немска талига
  • #18
    0 rate up comment 5 rate down comment
    до луд ( преди 9 години )
    Ами де да знам човече - с този огромен преден надвес, едро купе и вирнат багажник, и двете коли са еталон за грозотия. Разбира се А-класата седан е също толкова зле. Но вземи примерно А3 седан, А6 или 3-ката или 5-цата, че дори и Джета, и виждаш как се прави тази работа.. Ама какво го мислим, след година продажбите ще си кажат думата :)
  • #17
    8 rate up comment 2 rate down comment
    луд ( преди 9 години )
    хах ти сериозно ли ???? Тоя Ситроен е десетки пъти по добър от камара немски подобия :D а ти ми казваш ,че приличал силута на датсън .... извода е само един браво и на датсън :D :D
  • #16
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Малко е тъжно че силуета на този премиум-спортен Ситроен много наподобява на "руския" Датсун от статията вляво.. И това не е добре, защото и двете са еднакво гърбави, а да направиш добре пропорциониран седан е една от най-лесните задачи.
  • #15
    2 rate up comment 2 rate down comment
    1! ( преди 9 години )
    От както Ситроен почнаха да правят седани загубиха идентичността си! И докато при Ц6 наличието на еднообемна каросериия беше завоалирано в стила на марката сега нещата тотално се изпускат както и при Ц5. Жалко това бяха едни от малкото различни коли на пътя!
  • #14
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Опсс Hero ( преди 9 години )
    Поздравления и за Ситроен, малко недоглеждане, но вина има и факта, че ПЕЖО миналата година извадиха тяхнато С5, което си беше пак копие на АУДИ! Но сега видях, че това е Ситрооен, което още повече ме зарадва!
  • #13
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Hero ( преди 9 години )
    Не знам къде видя прилика с Ауди, че и различи точно А6, като те всички Аудита си приличат едно към едно! Въобще не е лошо да си фен на дадена марка, но да ти се привижда във всяка кола Ауди, то това говори за само едно, или спрете да пиете и да се напушвате, или си вземайте редовно хапчетата! Губите сериозно връзка със реалността! Единственно виждам до известна степен прилика със задницата на БМВ, погледанто от страни, и до известна степен формата на предния капак ми напомня 5- та серия ...
  • #12
    10 rate up comment 5 rate down comment
    DS 5LS ( преди 9 години )
    Уникален дизайн ,а интериора е невероятен...между другото няма скоростен лост :D (y) unbelievable
  • #11
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Отново са създали кичозна кола с доста хаотичен дизайн. И този път не са изневерили на себе си.
  • #10
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "а не както някои твърдеше за субару имали 2.0 турбо с300 к.с. и 400 Нм а тои се оказа 2.5 ха ха"Toва че си *** не е толова зле, но при положение, че в днешно време има Гугъл например, където можеш да намериш каквато и да е инфромация, то да повтаряш една и съща глупост няколко пъти без да те е срам, е това те прави ***!Двигателя е 2.0 и е 300 к.с и 400 НМ момент при 2000 оборота, означението му е FA20 DIT.А, и в новата Импреса ВРХ е de-rated до 268 к.с. ха ха ха.