fallback

Новото MINI пристигна в София

Състоя се българската премиера на модела

Напълно новото поколение на хечбека MINI пристигна в България. Премиерата на модела се състоя по-рано днес в специален временен автосалон. Специално създаденият шоурум на MINI е разделен на две, като в едната част, изградена в стила на 60-те години на миналия век, е представено оригиналното MINI, а в другата - новото поколение на легендарния малък автомобил. Временното съоръжение се намира в Towers Gallery, Sopharma Business Towers и е отворено за посетители от 20 до 29 март, от 10:00 до 18:00 часа. Новото поколение на MINI пристига в България с избор между три напълно нови задвижващи агрегати, които покриват нормите на EU6 - трицилиндров бензинов с мощност 136 к.с., четирицилиндров бензинов за версията MINI Cooper S (192 к.с.) и трицилиндров дизелов с мощност 116 к.с. Агрегатите, както и новата конструкция на колата, позволяват потреблението на гориво да бъде редуцирано с до 27% в сравнение с предишните модели. Най-икономичният модел MINI Cooper D има средно потребление от едва 3.5 л/100 км. Както вече стана ясно по време на световната премиера на модела, новото MINI е изградено от нулата, като е с 98 мм по-дълго, с 44 мм по-широко и със 7 мм по-високо от предшественика. Междуосието също е увеличено - с 42 мм до 2495 мм, което обещава повече комфорт в интериора и по-добро пътно поведение. Помислено е и за практичността - обемът на багажника е увеличен с 30% до 211 литра.

В оборудването пък са включени екстри като адаптивно окачване с два режима на работа, Head-Up дисплей, асистент за дългите светлини и разпознаване на пътни знаци, асистент при паркиране и камера за обратно виждане, MINI Connected и др.Снимки: MINI
Тагове: mini
fallback
  • #7
    Иво ( преди 10 години )
    и кво му е новото на тоя леген, малко хром и някви *** куфари с ленти на тях, напъват се де, но не им се получава
  • #6
    Ei selqni prosty, ma ( преди 10 години )
    Ei, selqni prosty, marsh na selo pri agrarnite qponski sapunerki I nito dyma za tazi prekrasna kola gore!!!
  • #5
    До Агента с Бълдъзъ ( преди 10 години )
    Като имаш бълдъзъ, предашиш ли два зъзъ?
  • #4
    Анонимен ( преди 10 години )
    Толкова са дали на дизайнерите, че те са им върнали предишния модел.
  • #3
    Анонимен ( преди 10 години )
    Какво МИНИ е това бе? По-добре го прекръстете на МАКСИ! *** как провалиха тази легендарна английска марка...Интересно ми е дали най-после са махнали онзи голям водомер от таблото? А качеството оправиха ли го или все още тази сапунерка се троши непрекъснато, а ремонтите струват майка си и баща си? А цената дали са е коригирали надолу, че сега това грозно подобие на МИНИ е толкова надценено, че просто няма повече на къде.
  • #2
    Анонимен ( преди 10 години )
    Поредната сапунерка... А мини-то от 60те има толкова общо със сегашното "мини", колкото маслото с маргарина. Легенда на британското автомобилостроене, превърната в нещастна немска сапунерка. Срам и позор за бранда "мини"
  • #1
    киро ( преди 10 години )
    Пълен леген
fallback
Последни