IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бивш мениджър на Fiat обвини Renault в плагиатство

Според Лапо Елкан новото Twingo било прекопирано от Fiat 500

Бивш мениджър на Fiat обвини Renault в плагиатство

Бившият маркетинг директор на FIAT - Лапо Елкан, обвини компанията Renault в плагиатство. Според него новото поколение на компактния хечбек Twingo е копие на Fiat 500.
Бивш мениджър на Fiat обвини Renault в плагиатство
"Какво мислите за френското копие на Fiat 500? Renault, стига сте мошеничествали и започнете да бъдете оригинални", написа Елкан в страницата си във Facebook, с което предизвика много коментари. А постът му само за няколко часа бе харесан от над 2000 души и предизвика разгорещена дискусия.

Прилики в дизайна на двете коли определено могат да бъдат намерени, все пак става дума за шикозни градски возила. Не липсват обаче и съществени разлики - Twingo има 5 врати, а 500 - 3. Освен това френската кола има задно задвижване и заден двигател. При Fiat е точно обратното. Но най-добре вижте снимките и преценете сами.
Бивш мениджър на Fiat обвини Renault в плагиатство
Компанията Renault представи новото Twingo през февруари, а дебютът на модела пред публика се състоя на изложението в Женева през март. Хечбекът е построен на платформа със задно предаване, разработена от французите съвместно с концерна Daimler. Същото шаси е в основата и на следващото поколение Smart.

Елкан оглави маркетинговия отдел на Fiat през 2003 г., като под негово ръководство на конвейера бяха качени възродения хечбек 500 и третото поколение на Punto. През 2007 г. Лапо напусна автомобилния производител и основа компанията Italia Independent, специализирана в производството на дрехи, както и дизайнерската агенция Independent Ideas. Брат му Джон в момента е председателя на Съвета на директорите на Fiat.

Снимки: Renault / Fiat

Тагове: fiat 500 renault twingo
0 от 500
  • #20
    3 rate up comment 10 rate down comment
    На М.... Т..... ( преди 10 години )
    или на Опел..
  • #19
    6 rate up comment 18 rate down comment
    До до разбирача ( преди 10 години )
    Че то здрав човек може ли да е фен или да кара рено!? ахахаха
  • #18
    11 rate up comment 15 rate down comment
    така е... ( преди 10 години )
    кво друго да чакаш от рено освен да плагиатства от Фиат ама с още по-лошо качество?
  • #17
    23 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Различен силует, различна линия на купето, 5 врати вместо 3 , различна концепция на задвижването. Общо взето освен шарките на купето друго общо не виждам. А колкото до жабаря направил коментара по скоро го е яд ,че Рено ще се продава по добре от Фиат.. :)
  • #16
    15 rate up comment 14 rate down comment
    до разбирача ( преди 10 години )
    Не ,че нещо колега, но се успокой малко! Явно си някакъв болен фен на рено и много се пениш. Интернета е пред теб, можеш и сам да си отговориш на зададените въпроси без да спамиш излишно. Но все пак ще ти дам един жокер да не кажеш,че не отговаряме на въпроса ти! Концепта на Фиат е има няма от 1957-*** година! (да не кажеш ,че се заяждам ти давам и още един жокер 2004 Fiat Trepiuno concept)! Спокойствие и здрава храна!
  • #15
    13 rate up comment 8 rate down comment
    До разбирача ( преди 10 години )
    Малка грешка в копирането на долния линк, но ето тук може да видите, че е от 2004 година : http://***.carbodydesign.com/archive/2006/05/09-500-days-to-the-fiat-500/
  • #14
    3 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Че и двете фирми са *** ли? Че кой спори...!? Това и малките деца го знаят.
  • #13
    13 rate up comment 10 rate down comment
    До разбирача ( преди 10 години )
    Здравейте искам ви кажа, да погледнете формата на туинго от 2000 година да ми кажете какво по какво точно си прилича със сегашното, а до това за концептите до разбирача отварям първата страница също пиша концепт за фиат 500 и ми излиза страница от 2004 година можете да видите че е близнак на горе показания https://***.google.bg/search?q=fiat+500+concept&espv=210&es_sm=93&tbm=isch&imgil=mpJ-rrAdzbqYmM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn2.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcT0gGH
  • #12
    14 rate up comment 16 rate down comment
    разбирача ( преди 10 години )
    Този, който цъка минуси, вместо да го прави да отговори на въпроса! То така с минуси без мнение е най-лесно, но то доказва глупостта и простотията да не можеш да си защитиш тезата. Кажи сега неуко човече не съм ли парав и обезсмислих ли мненията, които си нацъкал преди това!
  • #11
    4 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Съгласен съм. И двете фирми са с много лоша слава. Така да се каже, автомобилния талаш. Присмял се фърбел на щърбел!