IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes ще отговаря за направата на Infiniti Q30

Моделът трябва да бъде завършен за само 18 месеца

Mercedes ще отговаря за направата на Infiniti Q30

Създаването на най-компактния модел на Infiniti - Q30, е поверено на Mercedes-Benz, съобщи президентът на японския производител Йохан де Нисшен пред Autocar. Хечбекът трябва да бъде направен по ускорена програма за само 18 месеца.
За направата на Infiniti Q30 ще отговаря Mercedes
По думите на Де Нисшен неговата компания ще предостави на германския си партньор спецификациите и нужните параметри, след което Mercedes-Benz ще проектира автомобила на собствена платформа. Очаква се двигателите също да бъдат взети от немския производител, като част от тях ще бъдат разработени в рамките на договора за партньорство между концерна Daimler и алианса Renault-Nissan.

Първоначално е било планирано автомобилът да бъде създаден за 36 месеца, но ръководството на Infiniti е решило, че марката спешно се нуждае от неголям модел в Европа. Затова и японците са решили да възложат разработката на хечбека на Mercedes-Benz, като по този начин намалят натоварването върху собствения си инженерен екип.

Производството на Infiniti Q30 ще стартира през 2013 г. в завода на Nissan в Съндърланд. Освен него Mercedes-Benz и Infiniti ще разработят заедно и нова модулна платформа, която да замени шасито MFA. Именно тя ще бъде в основата на следващите поколения на семейство A-Class и на Q30.

Снимка: Infiniti

Тагове: infiniti q50
0 от 500
  • #1
    23 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 10 години )
    Как се омешаха нещата вече "японски" автомобил, който е разбработен от немци и произведен от англичани ;)На фона на това споровете японски/немски/френски/италиански... коли е смешен. Вече така са се обвързали едни с други, че накрая само емблемата ги различава.