IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes ще отговаря за направата на Infiniti Q30

Моделът трябва да бъде завършен за само 18 месеца

Mercedes ще отговаря за направата на Infiniti Q30

Създаването на най-компактния модел на Infiniti - Q30, е поверено на Mercedes-Benz, съобщи президентът на японския производител Йохан де Нисшен пред Autocar. Хечбекът трябва да бъде направен по ускорена програма за само 18 месеца.
За направата на Infiniti Q30 ще отговаря Mercedes
По думите на Де Нисшен неговата компания ще предостави на германския си партньор спецификациите и нужните параметри, след което Mercedes-Benz ще проектира автомобила на собствена платформа. Очаква се двигателите също да бъдат взети от немския производител, като част от тях ще бъдат разработени в рамките на договора за партньорство между концерна Daimler и алианса Renault-Nissan.

Първоначално е било планирано автомобилът да бъде създаден за 36 месеца, но ръководството на Infiniti е решило, че марката спешно се нуждае от неголям модел в Европа. Затова и японците са решили да възложат разработката на хечбека на Mercedes-Benz, като по този начин намалят натоварването върху собствения си инженерен екип.

Производството на Infiniti Q30 ще стартира през 2013 г. в завода на Nissan в Съндърланд. Освен него Mercedes-Benz и Infiniti ще разработят заедно и нова модулна платформа, която да замени шасито MFA. Именно тя ще бъде в основата на следващите поколения на семейство A-Class и на Q30.

Снимка: Infiniti

Тагове: infiniti q50
0 от 500
  • #11
    8 rate up comment 3 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    Доше, като видим скоро хонда и фолксваген да работят заедно обещаваш ли да сложиш край на жалкото си съществуване и да избавиш форума от тъпите си коментари, а?
  • #10
    7 rate up comment 1 rate down comment
    охобохо ( преди 10 години )
    Някои хора тук колко са прости не е истина. :D Аз лично също не бих си го купил, но просто, защото имам други предпочитания за автомобил. Пък смрадливите комплексарчета нека си мислят, че с нещо са над останалите, като колата им е "Чистокръвен" германец или японец. Смех, смех, смех... :D
  • #9
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    наи накрая нещо добро ше излезе от NISAN
  • #8
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Алекс ( преди 10 години )
    Кога ще стартира производството??? "Производството на Infiniti Q30 ще стартира през 2013 г. в завода на Nissan в Съндърланд."
  • #7
    20 rate up comment 3 rate down comment
    ПП до ККК ( преди 10 години )
    Явно само няколко индивида не го разбират това тук и пълнят страниците със забавни коментари, шеги и закачки. Нищо лошо, света има нужда и от клоуни... Иначе Мерцедес и БМВ си намериха вече японски дружки, остава само омразното ФАУ ВЕ да се обедини с някой и драмата ще е пълна. Най-страшния кошмар на Дошо сигурно е Хонда и ВАГ да обединят сили :D
  • #6
    14 rate up comment 3 rate down comment
    KKK ( преди 10 години )
    В съвременния глобален свят няма място за расизъм, национализъм или подобни предпочитания, иначе рискувате да изглеждате смешно или да се чувствате предадени от любимите си производители :D :D :D
  • #5
    11 rate up comment 2 rate down comment
    M ( преди 10 години )
    "Производството на Infiniti Q30 ще стартира през 2013 г." - напред в миналото :) Иначе очаквам сполучлив модел. Мерцедес по поръчка на Инфинити - звучи доста интересно.
  • #4
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Аз ще си купя Хонда с двигател Хонда ;)))и ще съм най-добре.
  • #3
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Абе тоя Дошо ли е, къв е само простотии ръси...
  • #2
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Алелуя! ( преди 10 години )
    Не го купувай...купи си Тойота с двигател на Мазда или на БМВ....!