fallback

Ferrari превърна FF в купе

Модификацията носи името SP FXX и е за клиент от Япония

Италианският производител на екзотични автомобили Ferrari е създал специален вариант на модела FF, предназначен за клиент от Япония, съобщава изданието Autocar, което се добра до снимка на колата. В създаването на уникалната машина е участвало подразделението Ferrari Special Projects, изпълняващо специални поръчки на клиенти на марката.Уникалната машина, която носи името SP FXX, вече не прилича на спортно комби, а може да бъде оприличена на традиционно купе с по-плавни и полегати линии. Според Autocar във Ferrari нямат намерение да покажат официални снимки или да дадат информация за суперколата, докато нейният собственик не разреши това.Стандартното Ferrari FF, което бе показано на автосалона в Женева през 2011 г., разчита на 6.2-литров, 12-цилиндров мотор с мощност 660 к.с. и 7-степенна роботизирана скоростна кутия с двойно сцепление. Суперколата, разполагаща със задвижване към четирите колела, ускорява от 0 до 100 км/м само за 3.7 секунди, а максималната скорост е 335 км/ч. Дали уникалното SP FXX използва същия силов тракт, не се уточнява.През 2012 г. Ferrari Special Projects направи уникални автомобили за легендарния музикант Ерик Клептън и за бизнесмена от Дубай - Чираг Ари. Преди това със специални машини на италианския производител се сдобиха колекционерът Джеймс Гликенхаус, президентът на компания за недвижими името Питър Каликов и Едуард Уолсън – син на изобретателя на кабелната телевизия Джон Уолсън.Снимка: Autocar 

fallback
  • #5
    Анонимен ( преди 10 години )
    Nishto mu nqma na ferrarito,tipi4no po qponski stil e hah
  • #4
    Alfist ( преди 10 години )
    Напълно съгласен съм с "фс6"!Аз също страшно харесвам 4-метсният FF с багажник отзаде и въобще туристическият тип Ферарита, но недоумявам защо му е на тоя японец такава смехория ... Вярно е, че няма детайлни снимки на колата и не се вижда добре цялостният проект, но от това до момента ми стига!FF във версия тарга или кабрио с мек таван щеше да е по-рационално решение да си брулнеш парите.
  • #3
    фсб ( преди 10 години )
    според мен е ужасно грозно и е гавра с оригиналния модел, който е страшно красив...
  • #2
    Вал ( преди 10 години )
    С тия бели джанти не прилича на Ферари. Иначе е красиво!
  • #1
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тоя колко пари им едал да направят тая глупост с бел джанти, а за предната броня нямам думи. Може сам да си е измислил дизайна и сам да си е лял компонентите по копето.
fallback
Последни