IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Горещото купе на Lexus

Машината с индекс RC е на базата на модела IS

Горещото купе на Lexus

Изображение на новото горещо купе на Lexus бе публикувано от американското изданието Motor Trend. Автомобилът с индекс RC (racing coupe) ще се появи пред публика на международното изложение в Детройт през януари догодина.
Горещото купе на Lexus
Бъдещият модел ще трябва да се конкурира BMW 4-Series и C-Class Coupe на Mercedes-Benz. Купето е построено на базата на модела IS, като при новата машина разстоянието между двете оси е намалено. Нейната външност пък е взаимствана от концептуалния LF-CC.

Линията двигатели на Lexus RC ще се състои от нов 2.0-литров турбо-мотор и 3.5-литров V6, който ще разполага с блокировка на задната ос. Ще има и хибридна модификация с атмосферен 2.5-литров двигател.

Няма да се мине и без „заредена” версия – RC-F. Тя ще получи 5.0-литров бензинов V8 със система за деактивация на половината цилиндри при ниски натоварвания. При тази модификация скоростната кутия ще бъде 8-степенен автомат Sports Direct Shift с възможност за смяна на предавките от волана. Сега тя се поставя на модела IS F.

Освен това версията F ще се отличава и с каросерията от карбон, спортна изпускателна система и активен спойлер, взаимстван от суперколата LFA. Пътният просвет ще бъде намален с 15 мм, а в салона ще се появят седалки Recaro и елементи от карбон и алуминий.

Стойността на базовата версия на купето за САЩ ще стартира от 40 000 долара, а за RC-F ще се наложи купувачът да извади над 100 000  долара.

Снимка: Motor Trend
 

Тагове: lexus is lexus rc
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    А от скоро е още по-обичайно "предоволните" им клиенти да ги съдят и да получават като извънсъдебни споразумения траншове от МИЛИАРДИ ДОЛАРИ.
  • #7
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Къде са тойотките ( преди 10 години )
    Единственото обичайно за тая фирмичка са МНОГО МИЛИОННИТЕ СЕРВИЗНИ АКЦИИ.
  • #6
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    Лексус-синоним на надеждност,нови технологии, лукс,спорт и на дизайн-обичачаен скок за фирмата,футуристичен за конглокенцията.
  • #5
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Т'ва да не ви е Порше на драг стрип, че да е прегряло. Днес сте си сложили забавните глави...
  • #4
    6 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Иначе Лексус много бързо взеха маниера на Ауди сходпа муцуна за всички модели, Дошо-*** плачеше че много си приличали Аудитата за разлика от "индивидуалните" Тойота и Лексус, пък тя каква стана Лексуд и Тойота много набързо разбраха как трябва да бъде, за разлика от Дошо по известен като едната гънка и албанскиа реотан. Сега има два часа да грее реотана, за да осъзнае какво става.
  • #3
    5 rate up comment 19 rate down comment
    A8W12 ( преди 10 години )
    НА МЕН МИ ИЗГЛЕЖДА ЛИГАВО И ГЕ*СКО.
  • #2
    6 rate up comment 21 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    Горещото купе на Lexus-демек е прегряло това купе с купе такова...
  • #1
    10 rate up comment 20 rate down comment
    Кодошо ( преди 10 години )
    Ей на това му се вика дърводелски инструмент! Като реактивно ренде е отпред! Ха ха ха!