IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota праща робот в Космоса

Kirobo ще участва в първия разговор между човек и машина (Видео)

Toyota праща робот в Космоса

Toyota обяви, че създаденият от учените от отдела за изследвания към компанията робот е получил одобрение за участие в полет на борда на Международната космическа станция (МКС).
Toyota праща робота си в Космоса
Роботът на име Kirobo е преминал успешно всички необходими предварителни изпитания и е доказал, че е напълно готов за полет в Космоса. В проекта освен Toyota участват рекламната агенция Denzoo, изследователския център за авангардни технологии в Токио, учени от Токийския университет, както и компанията Robo Garage. Експертите от изследователския отдел на Toyota са отговаряли за функциите за гласово общуване и разпознаване на лица, които ще играят основна роля по време на пребиваването на робота в Космоса.
Toyota праща робота си в Космоса
Kirobo ще отлети на 4 август на специален кораб, който ще се скачи с МКС. Там роботът ще остане до края на годината, като ще очаква пристигането на космонавта Коичи Ваката. Двамата ще участват в първия експеримент за разговор между човек и робот в космоса на борда на японския експериментален модул Kibo.
Toyota праща робота си в Космоса
Всъщност Kirobo е един от двата хуманоида, в чиято разработка Toyota участва като част от проекта Robot Kibo. Неговият близнак Mirata ще остане на земята и ще изпълнява функциите на дубльор в случай на възникване на проблеми. Kirobo ще се върне на Земята в края на 2014 г.



Снимки: Toyota. Видео: YouTube
 

Тагове: kirobo
0 от 500
  • #1
    24 rate up comment 6 rate down comment
    знаещ ( преди 10 години )
    Докато някой се занимават с космически технологии и са най-иновативната компания в света, то други произвеждат тракащи дизели и се мъчат да убедят феновете си, че това е най-технологичното нещо на света. Винаги е имало компании, които дърпат автоиндустрията в бъдещето, а други да си стои в миналото.