Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka

Toyota праща робот в Космоса

Kirobo ще участва в първия разговор между човек и машина (Видео)

Toyota праща робот в Космоса

Toyota обяви, че създаденият от учените от отдела за изследвания към компанията робот е получил одобрение за участие в полет на борда на Международната космическа станция (МКС).
Toyota праща робота си в Космоса
Роботът на име Kirobo е преминал успешно всички необходими предварителни изпитания и е доказал, че е напълно готов за полет в Космоса. В проекта освен Toyota участват рекламната агенция Denzoo, изследователския център за авангардни технологии в Токио, учени от Токийския университет, както и компанията Robo Garage. Експертите от изследователския отдел на Toyota са отговаряли за функциите за гласово общуване и разпознаване на лица, които ще играят основна роля по време на пребиваването на робота в Космоса.
Toyota праща робота си в Космоса
Kirobo ще отлети на 4 август на специален кораб, който ще се скачи с МКС. Там роботът ще остане до края на годината, като ще очаква пристигането на космонавта Коичи Ваката. Двамата ще участват в първия експеримент за разговор между човек и робот в космоса на борда на японския експериментален модул Kibo.
Toyota праща робота си в Космоса
Всъщност Kirobo е един от двата хуманоида, в чиято разработка Toyota участва като част от проекта Robot Kibo. Неговият близнак Mirata ще остане на земята и ще изпълнява функциите на дубльор в случай на възникване на проблеми. Kirobo ще се върне на Земята в края на 2014 г.Снимки: Toyota. Видео: YouTube
 

Тагове: kirobo
0 от 500
 • #41
  3 rate up comment 4 rate down comment
  Анонимен ( преди 5 години )
  Дошо само не разбрах защо приписа всички дефекти на Тойота на Немските марки? Тойота от сервиза не излиза 30-40 милиона коли в сервиза привикани в сервизни акции. Просто която и марка да кажеш ще е минимум 1000 пъти по-малко влизала в сервиза от моделите на Тойота. Я кажи колко марки познаваш, която милиони нейни клиенти да я съдят? Освен Тойота друга не се сещам. Я сега се сети колко марки знаеш, да са глобявани за това че укриват дефектите по-колите си?Аз знам само за Тойота, 4 4 глоби за 2г.
 • #40
  3 rate up comment 6 rate down comment
  Анонимен ( преди 5 години )
  Да наистина Тойота са в челните класации, но само в ежемесечните сервизни акции! Нямам нищо против тях, безразлични са ми, но когато ги сравняват с колосите от ФВ Груп като Бугати, Бентли, Порше, Ламборджини, Ауди тогава вече ми идва в повече!
 • #39
  2 rate up comment 5 rate down comment
  Анонимен ( преди 5 години )
  Не роботче, ако ще и цял робот да направят Тойота станаха символ на лошо качество и постоянни дефекти! Вместо тая детска играчка да вземат от Тойота мерки да изработват качествени коли, а не да правят всеки месец сервизни акции за всякакви дефекти и да побъркват собствениците от мислене какво може да му се случи докато управлява тойотката си!
 • #38
  2 rate up comment 4 rate down comment
  Анонимен ( преди 5 години )
  Продуктите на Германската автомобилна индустрия сами по себе си са реклама, нямат нужда от допълнителна реклама!
 • #37
  3 rate up comment 5 rate down comment
  Анонимен ( преди 5 години )
  Тойота като не могат да правят коли ще правят детски играчки!
 • #36
  13 rate up comment 3 rate down comment
  kiki ( преди 5 години )
  Дали ще остане една мостричка за германците да разглобят ,да се опитат да разберат как се прави,и след 20г.да пратят един у Перник?
 • #35
  7 rate up comment 2 rate down comment
  v-1 ( преди 5 години )
  Въй като чета коментарите и направо ми се къса сърцето за този пич Спиидарт :)))) Приятел залягай над учебниците, стига си губи времето в интернет..
 • #34
  1 rate up comment 4 rate down comment
  speedart ( преди 5 години )
  Епа они нали го търсеха...те го те..
 • #33
  10 rate up comment 0 rate down comment
  до спинарт ( преди 5 години )
  гугълнах го - каската не е немска ами македонска - на Аце Македонски шлемот са намерили
 • #32
  2 rate up comment 7 rate down comment
  speedart ( преди 5 години )
  Немска каска на Марс? Доказателства....ГУГЪЛГНИ ГО...ОТКРИХА НЕМСКА КАСКА НА МАРС...