IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall планира покоряване на Америка

Китайците смятат да направят собствен завод в САЩ

Great Wall планира покоряване на Америка

Китайската компания Great Wall, която произвежда автомобили и в България, смята да навлезе на още един пазар. Азиатците са амбицирани да покорят втория по големина автомобилен пазар в света – този в САЩ, като за целта ще построят завод там, съобщи Automotive News.
Great Wall планира покоряване на Америка
Great Wall Haval H7

В Great Wall са уверени, че ще могат да започнат продажби на своите всъдеходи в САЩ още през 2015 г. Китайците подготвят този ход от 2 години, като в момента изучават усилено предпочитанията на американските потребители, както и американското законодателство, за да могат да модернизират моделната си гама.

До момента нито един китайски производител не е успял да се настани трайно в Северна Америка. Единственият що-годе успешен модел на пазара е Honda Fit, която се произвежда в Китай и се продава в Канада. В Great Wall са убедени, че това ще се промени, като ще заложат най-вече на всъдеходите си Hover / Haval. И за да облекчат транспортните си разходи, азиатците ще построят собствен завод зад океана.
Great Wall планира покоряване на Америка
Great Wall Haval H8

В момента Great Wall е най-големият производител на всъдеходи в Китай, като компанията счита за основни пазарите в Русия, Южна Африка и Австралия. За миналата година тя е продала над 100 000 джипа, като в тази бройка не влизат произведените извън страната машини.

Още за новите всъдеходи на Great Wall

Снимки: auto.mail.ru
 

Тагове: great wall
0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Какво мислите за онези, които са толкова вманиачени по колите си, че ходят като гламави по чукарите по събори?
  • #8
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    za nqkoi film da gi snimat za kazkadi i tro6ene. Takmo shte i izliza po tanko na amerikancite
  • #7
    4 rate up comment 9 rate down comment
    BB ( преди 10 години )
    Nikakuv shans nqma da se prodavat v us..
  • #6
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ами като родното производство е вече некачествено, пък и по-скъпо какво очакваш? Да купувам родно щото на някой БГ стопанин му се иска да смени джипа с нов ли? Всички знаем, че мутрите завзеха и селското стопанство, за туризма да не говорим.
  • #5
    28 rate up comment 3 rate down comment
    Ех... ( преди 10 години )
    Дрехите са ни турски, дограмата ни е немска, кашкавала ни е холандски, бирата е чешка, доматите - гръцки, чушките -испански, гроздето от аржентина, краставиците от йордания.... и колите ни скоро ще са китайски... Колко се промени живота за 25 години?!
  • #4
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Доста прилича на Ауди-то от съседната статия с една съществена разлика- че това вече е направено а Ауди-то е само на рисунка....
  • #3
    42 rate up comment 2 rate down comment
    VAYK ( преди 10 години )
    сглобява или произвежда, все тая...храни българи и развива региона...така е тука!!! Да са живи и зздрави и да продават повече!!!
  • #2
    16 rate up comment 21 rate down comment
    Аз ( преди 10 години )
    Колкото покориха и Европа...
  • #1
    23 rate up comment 14 rate down comment
    ... ( преди 10 години )
    "Китайската компания Great Wall, която произвежда автомобили и в България"Малка корекция - тя не произвежда, а само сглобява...