IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall показа най-скъпия си кросовър

Китайците разкриха редица нови модели в Шанхай

Great Wall показа най-скъпия си кросовър

Най-скъпият модел на китайската компания Great Wall, която произвежда автомобили в България, бе показан на изложението в Шанхай. Освен Haval H8, азиатците използваха изложбата, за да разкрият и още редица нови модели.
Great Wall показа най-скъпия си кросовър
Great Wall Haval H8

Haval H8 е построен на напълно нова платформа. Той разполага с 2.0 литров двигател с директно впръскване на горивото и турбо, като мощността му достига 218 к.с. Агрегатът работи съвместно с 6-степенна автоматична скоростна кутия на ZF. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 10.6 секунди, а максималната скорост е 180 км/ч.

Това е най-големият като размери модел на китайците – дължината му 4806 мм, а междуосието - 2915 мм. В същото време той е и най-скъпият автомобил, предлаган от Great Wall, като цената му варира между $37 000 и $48 500.
Great Wall показа най-скъпия си кросовър
Great Wall Haval H7

В Шанхай бе показан и новия кросовър Haval H7, който се задвижва от хибриден агрегат. Според китайците, благодарение на него, машината по нищо не отстъпва като разход на колите от компактния клас. H7 разчита на агрегат, включващ бензинов 2.0 литров двигател и електромотор с обща мощност 272 к.с. Скоростна кутия е автоматична с възможност за ръчна смяна на предавките.
Great Wall показа най-скъпия си кросовър
Great Wall Haval H5

Следващият нов модел е познатият у нас Hover H5 / Haval H5, който е претърпял фейслифт. Обновени са фаровете, броните, решетката на радиатора и интериора на кросовъра. Освен това има и нов бензинов турбо-двигател с мощност 190 к.с. и въртящ момент от 250 Нм, който работи съвместно с 6-степенна механична скоростна кутия и напълно нова система за задвижване на четирите колела. Hover H5 може да се похвали и с модерна система за безопасност - ABS от Bosch (последно, 9-о поколение), ESP и 7 въздушни възглавници.
Great Wall показа най-скъпия си кросовър
Great Wall Haval H2

Great Wall влиза и в сегмента на малките кросовъри с икономичния Haval H2. Той разчита на 1.5 литров турбо-мотор с 6-степенна скоростна кутия. Моделът може да бъде както само с предно предаване, така и със система 4х4. В оборудването му има ESP, круз-контрол, безключвото стартиране на двигателя и други екстри. Заради универсалния си дизайн и лекото управление, кросовърът ще бъде насочен най-вече към женската аудитория.

Снимки: auto.mail.ru
 

0 от 500