IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat обяви пускането на 2 кросовъра

Малкият Jeep и 500Х ще се произеждат в предприятието в Мелфи

Fiat обяви пускането на 2 кросовъра

Концернът Fiat потвърди предстоящото пускане на два компактни кросовъра, чието производство ще започне в началото на 2014 г. в италианското градче Мелфи. Инвестициите в това предприятие са $1.3 млрд., съобщава изданието Autocar.
Fiat обяви пускането на 2 кросовъра
Първи на конвейра ще се качи новият глобален кросовър на Jeep, който ще бъде най-малкият и най-евтин в моделната линия на американската марка. Очаква се този модел да разчита предимно на 1.4 литровия турбо-мотор Multiair на Fiat с мощност от 130 до 170 к.с.

След Jeep ще започне производство и на кросовъра на Fiat с индекс 500Х (на снимката). Неговият прототип бе показан тази есен по време на пресконференция, посветена на пускането на компактния ван 500L. При 500Х в гамата от двигатели се очаква да влезе 3-цилиндров мотор с обем 900 куб. см, 1.4 литров бензинов агрегат, както и 1.3 литров дизел.

През 2015 г. моделната линия на Fiat ще се увеличи с още един нов модел - компактен автомобил, който ще замени Punto. А като цяло до 2016 г. концернът ще пусне общо 19 нови модела, които ще се произвеждат в Мелфи. Сред тях ще бъдат 8 нови Alfa Romeo и Maserati. За да има място за тях, производството на достъпните модели - 500 и Punto, ще бъде изнесено извън пределите на Западна Европа.

Снимка: Fiat

Тагове: fiat 500 fiat 500l fiat 500x
0 от 500