fallback

Chevrolet Spark EV се презарежда за 20 мин.

Електрическото возило разполага със система за бързо зареждане

Вторият представител на стратегията на Chevrolet в областта на електрическите автомобили - Spark EV, ще бъде представен официално на автомобилното изложение в Лос Анджелис. Още от сега обаче се знаят всички подробности за малката електрическа кола. Тя разчита на пакет литиево-йонни батерии (20 кВтч), които захранват електрически двигател, генериращ 130 к.с. и 542 Нм. Системата доставя на возилото ускорение от място до 100 км/час за по-малко от осем секунди. Не това обаче е най-любопитното. Chevrolet Spark EV може да зареди батериите си на 80% за само 20 минути. Това е възможно благодарение на системата за бърз заряд с постоянен ток (DC Fast Charging), която ще бъде налична малко след пазарното представяне на колата. Зареждането може да стане и с използването на 230 волтова мрежа за по-малко от седем часа.Към момента няма конкретна информация за автономния пробег на Spark EV с напълно заредени батерии, като от американската марка казват единствено, че той е сред най-големите в този клас."Батерията на Spark EV премина над 200,000 часа тестове в нашите глобални лаборатории за акумулаторни системи, отбелязва Лари Нитц, изпълнителен директор на глобалния инженерен екип на GM за акумулаторни технологии. - Тези тестове показаха че нашите клиенти могат да разчитат на възможност за многократно бързо зареждане с постоянен ток, с което да успокоят притесненията за пробега и да подобрят комфорта."Chevrolet Spark EV ще стъпи на пазара през лятото на 2013 година. Първи ще го получат жителите на Калифорния, САЩ.

Тагове: chevrolet spark ev
fallback
  • #8
    :D ДО ПО-ДОЛНИЯ ( преди 11 години )
    Колега "Още от сега обаче се знаят всички подробности за малката електрическа кола. " КАК ТАКА НЕДОРАЗБРА НЕЩО ????
  • #7
    Анонимен ( преди 11 години )
    АМ са взели "мънгизите" ,и са написали колкото трябва,ти какво искаш?
  • #6
    Анонимен ( преди 11 години )
    Най-важното на един електромобил е пробега му,а в статията точно това е пропуснато умишлено или не.Мен ме интересува колко км.ще мога да измина с едно зареждане,а не това,че батерията се зареждала за 20 мин на 80%,а ускорението било 8 сек.до 100 км/час.Също така след пробега едно от най-важните неща е цената.Тя също не се споменава.Общо взето статията е поредната повърня публикувана в АМ.
  • #5
    Cenitell ( преди 11 години )
    Кой каквото си има си го носи,а ти напъни твоя мозък да измисли нещо по темата (ако не ти е само заяждането в главата)
  • #4
    Анонимен ( преди 11 години )
    Cenitell, ти специално си най-зле,трябва да си носиш и МОЗЪК!
  • #3
    Cenitell ( преди 11 години )
    В близко време,за пикник с електромобил ще бъде обичайно освен коли,сандвичи, да се носят и заредени акумулатори :)
  • #2
    Чичо Валтер ( преди 11 години )
    Много слабо ускорение и много ниска мощност за това малко лайненце при тези нютонметри! До 2500 оборота ли се развъртат тия модерни електрокари?
  • #1
    Анонимен ( преди 11 години )
    Като гледам къде са батериите, може и да има екстра - нежелано подгряване на задните седалки :D Иначе супер. Такива автомобили скоро ще станат много. За момента няколко компании имат разработена система за бързо зареждане, както и няколко компании занимаващи се с електроника имат универсално такова :)
fallback
Последни