fallback

Белият цвят спестява най-много пари

Индигото и виолетовото също са изгодни предложения при избора на автомобил

Учени от Великобритания откриха връзка между цвета на автомобилите и запазването на тяхната стойност след определен период на експлоатация. Те напълно опровергаха твърденията, че белите коли най-бързо се обезценяват. Според тях именно този цвят е най-изгоден при избора на нов автомобил.Белите коли са с около 5 % по-скъпи от останалите след 5 години употреба. Изгодни за покупка са още цветовете индиго и виолетово. Точно на обратния полюс са бордо, тюркоаз и тъмно-зеленото. При тях обезценяването е около 5 % по-голямо от това на останалите. Експертите отбелязват, че цветове като черно, сребристо и сиво запазват своята стойност, докато синьото, оранжевото и червеното се срещат все по-рядко, тъй като не са изгодна инвестиция.Учените са достигнали и до друг извод – сред по-евтините и спортните автомобили все по-популярни са жълтото и розовото, докато собствениците на семейни автомобили предпочитат по-консервативни цветове.Класиране на цветовете 1.    Бяло 2.    Индиго 3.    Виолетово 4.    Розово 5.    Жълто 6.    Сиво 7.    Кафяво 8.    Черно 9.    Сребристо10.    Червено11.    Оранжево12.    Синьо13.    Златисто14.    Зелено15.    Тюркоаз16.    Бордо

Тагове:
fallback
  • #7
    ДЕДО ( преди 6 години )
    Не е вярно че за бяло се доплащал Преди четири дни си получих новия ФОРД КУГА БЯЛ КАТО ЗА ЦВЕТЪТ ДОПЛАТИХ 0.00 ЛЕВА. Моите почитания
  • #6
    NikeX ( преди 11 години )
    За всяка страна си е различно. Ето например в южните райони на турция и арабските страни има най-много бели коли, все пак там доста по-горещо. Отделно на всяка кола си и върви раличен цвят. Ето например аудитата - бели са си супер, а както по долу пише ферари си е родено с червен цвят :) и т.н. Иначе вече всяка втора кола е сива или сребриста ... :x А гледката да видиш ML в кафяво е меко казано отврат.
  • #5
    Alfa ( преди 11 години )
    Ave q da sa opraqt tez ve - ko 6i mi kajat - 4e j1ltoto, rozovoto i kafqvoto sa po-napred ot 4ervenoto, koeto si e qk cvqt ( kato za primer poglednete - ferarri, S/RS modeli na Audi, Aston, modeli na Alfa Romeo,Mazda,Camaro,Dodge i t.n.....
  • #4
    бъчваря ( преди 11 години )
    Не е вярно, че за бялото не се доплаща. Напротив. Ако искате бял Форд, ще трябва да платите поне 360 лева. Безплатни са гадните червено и тъмно синьо. Ако истината за цвета е такава, чудя се защо корпоративният цвят е най-скъп? Нима една Фиеста с Надпис "Метро" струва повече защото цвета и струва 1440 лева?
  • #3
    Cenitell ( преди 11 години )
    Нормално си е за всяка държава предпочитанията и изследванията да са различни. Например белият цвят дойде като мода от САЩ и Япония, а в Европа още си харесват черното,сивото,у нас също.
  • #2
    Анонимен ( преди 11 години )
    Само,като прочетох,че английски учени са стигнали до този извод ми стана пределно ясно,че е поредната тъпотия.Скоро пък немски специалисти направиха изследване и стигнаха до точно обратния извод.Някой,ако търси по-евтина кола да се насочи към белия цвят.Бялото най-малко се търси и е най-евтино.Най-скъпо се продават Черен металик,сив металик и бордо.Даваха пример и с мобиле.де,където са засекли,че най-много стоят непродадени белите автомобили и цената им е най-тънка.Повече на немците вярвам.
  • #1
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тая класация нашите автотърговци май не я четат. Тука бялата кола и свалят между 500 и 1000лв. от цената автоматично, само защото е бяла. Това е защото белия цвят не е екстра и не се доплаща при покупка на нова кола. Докато за всички останали цветове се доплаща.
fallback
Последни