fallback

Volkswagen маха 2.5-литровия двигател от САЩ

Атмосферния агрегат ще отстъпи мястото си на 1.8 TSI

Volkswagen планира смяната на 2.5-литровия си, 5-цилиндров двигател, който се слага на продаваните на пазара в САЩ автомобили, с 1.8-литров турбомотор TSI, обявиха от компанията. В момента 2.5-литровия агрегат се предлага с най-ниското ниво на оборудване на Passat и Jetta. Той разполага със 172 к.с. и въртящ момент от 240 Нм. Двигателят обаче не е с директно впръскване на горивото, като ефективността му е с около 30 % по-ниска от 2.0-литровия TSI. Този ход на Volkswagen показва, че компанията иска да изравни моделите, които продава в САЩ с тези в Европа. Именно Стария континент е мястото, където двигателят 1.8 TSI се продава успешно на някои модели на VW и Audi. Агрегатът разполага с ъс160 к.с. и 250 Нм, като според специалисти потенциалът му е огромен, но все още не се използва напълно.

Тагове:
fallback
  • #7
    Анонимен ( преди 12 години )
    xaxaa napriv tam triabva da sa po golqmi za6toto ne sa kato tuka6nite selqni kupisi goliama kola s goliam fvigatel i sloji gas za po evtino tam horata karat a tuka selqni kade karat ot Tocha X na seloa - kushtata d0 tochka Z-centur = 2km.
  • #6
    Анонимен ( преди 12 години )
    Абе, пръдльоо, ти кога се вози или кара тоя петак 2.5. Ае млъкни, че смърдиш на зла гад.
  • #5
    Анонимен ( преди 12 години )
    Най-после го махнаха този ***!
  • #4
    Назадничави немци ( преди 12 години )
    Фолксваген винаги са били със старио технологии. С трици маймуни хранят.
  • #3
    Badi ( преди 12 години )
    Ne stava duma za dieta ami za prestij ne zvu4i prestijno kola s motor 1.8 drugo e da kaje6 4e ti e 2,5 o6te ne se uzrqli tam 4e po golqmoto ne vinagi e pove4e.
  • #2
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тея,ако се махнат изобщо ще е най-добре.Тръгнали да продават *** си в САЩ мислейки си,че там хората пасат трева.Скоро и в Китай,където продават най-много ще ги отсвирят.Всъщност те са си точно марка за китайският пазар,където не се гледа много на качеството и надеждността.
  • #1
    speedart ( преди 12 години )
    Точно така Американците на диета...
fallback
Последни