IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вместо глоба – лотариен билет

Volkswagen превърна камера следяща за скоростта на водачите в Стокхолм в лотариен апарат.

Вместо глоба – лотариен билет
В рамките на така наречената програма The Fan Theory, която е финансирана от VW и реализира „идеи правещи света по-добро място за живеене”, инсталирана в центъра на Стокхолм камера, позволява на преминаващите от там автомобили да участват в лотария.
 
 
Автор на проекта е американецът Кевин Ричардсън, участвал в конкурс за най-добра идея в областта на безопасността на движението.
 
Ричардсън решил да се използват обикновените камери за следене скоростта на автомобилите в града като лотарийни автомати. Това според него ще прави водачите още по-внимателни при спазване правилата на движение.
 
На автомобилите движещи се в допустимата скорост и заснети от камерата, се изпраща вместо квитанция за глоба, лотариен билет, с които участват в тегленето на определени печалби. Печалбите се финансират с част от сумите събрани от глоби на нарушители на скоростта на същото място.
 
За три дни през които лотарията е била експериментирана, пред камерата са преминали 24 857 автомобила, при това средната скорост на това място е паднала от 32 на 25 км/час, като ограничението е 30 км/час.
0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Може да са и само с три нули и една срамежлива, малка цифричка. Когато са с 6 цифри обаче ( примерно 666666), директно влизат в затвора, незнайно защо. Явно и там има конглокенция. Лични наблюдения. Справка - Русе.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    DRUGS-BUNNY ( преди 13 години )
    У нас това го има от тооолкова време.. Само дет щастливците са с по 4-цифри.. 4-ри еднакви цифри в номерата и винаги, ама винаги имат късмет и те тва е..