Вход   Регистрация

Новата Мazda 6 - видео ревю

Начало » Новата Мazda 6 - видео ревю
Новата Мazda 6 - видео ревю
19.11.2010

видян: 30116

В края на миналата зима карахме Мazda 6, а сега в началото на тази, подкарахме и обновеният вариант на японската спортна лимузина.

"Ако всичко което искате от Вашия автомобил е да стигнете от точка А до точка Б, тогава обновената Мазда 6 не е за Вас. Този автомобил е за тези, за които шофирането е неспираща страст" - така от Мazda представят своя обновен модел.

Трябва да отбележим, че това важи с пълна сила и за вече старата версия на колата. За разлика от нея обаче, при новата Мazda 6 няма и помен от леко дразнещото твърдо окачване и някои не до там приятни на допир материали в салона.

Новата версия разполага с оптимизирано, по-меко, но същевременно стегнато окачване, по-качествени материали, по-сигурно купе, по-голям багажник и обновени екстериорни и интериорни форми.

Промените не са революционни, а по скоро еволюционни. Доказаният модел е станал още по-добър във всяко едно отношение - директният, прецизен волан, заедно с новото окачване, влага спортна нотка в шофирането, а серийните осем въздушни възглавници и системите DSC (Електронна система за динамичен контрол на траекторията), TCS  (Система за контрол на сцеплението), ABS с EBD (Електронно разпределение на спирачното усилие) се грижат за максималното удоволствие от шофирането.
Цени: От 34 158 лева с ДДС за бензиновата версия с 1.8-литров двигател до 57 990 лв. с ДДС за най-мощната дизелова модификация със 180 к.с.
 

Реклама  


Коментари ( 56 )

Напиши коментар Влез

от: Elly ( преди 5 години )

These pieces relaly set a standard in the industry.
Отговори
 
  0
 

Положителни: 0  Отрицателни: 0

от: Филип ( преди 7 години )

Нека и аз да споделя моето мнение като собсвеник на 3 различни автомобила на мазда (Мазда 2 1,6 бензин 2007 г., Мазда 6 2.0 дизел 2008 г., Мазда МХ5 2.0 2007 г.). Двойката е идеалната градска кола, много практична и вози доста стегнато. Шестицата е много динамична кола и изключотелно здрава. Признавам че окачването е доста твърдо, но този проблем е решен при модел 2010 г., който вече тествах.МХ-5-цата е страхотно кабрио, символ на удовоствието от шофирането. Ако не вярвате направете тестдрайв!
Отговори
 
+10
 

Положителни: 10  Отрицателни: 0

от: LosHo ( преди 7 години )

Мазда 6 е много стилна кола, а цената и е доста добра за това качество!
По-евтино излиза да си вземеш Мазда 6 отколкото смотан Форд мондео.
на бензиновите двигатели малко е висок разхода на гориво, но пак дизеловите са супер.
Отговори
 
+10
 

Положителни: 12  Отрицателни: 2

от: 4i4i ( преди 7 години )

понеже много се изписало как корейците бият японците.. да кажа и аз.

имам 2 коли
мазда 6-ца 2008 и киа соренто (всички екстри) 2009

казвам ви го директно, а вие ако искате ме разберете.

киа-та е много добра кола, но маздата е по-добра.
Отговори
 
+18
 

Положителни: 20  Отрицателни: 2

от: Анонимен ( преди 7 години )

Абе някой нема ли ни отърве от хюндаджиите, то е ясно, че некой им плаща да пусват тука по конглокенцията
Отговори
 
+6
 

Положителни: 8  Отрицателни: 2

от: behemoth ( преди 7 години )

Започнахте да повтаряте едно и също, без да четете какво ви се пише! Ето този двигател се вгражда в мазда 6.
http://green.autoblog.com/2008/01/14/mazda-announces-disi-mazdas-version-of-the-new-generation-of/ Прочетете и спрете с тея иновации, технологи. Дайте пример за хюндй, които се продава в България, с бензинов двигател над 150 коня, 4 врати и под 40 000 лева.
Отговори
 
+5
 

Положителни: 6  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 7 години )

Покажи Коментара
Прочетете новината в други сайтове.Ще видите,че от бензиновите мотори по-горе никой не е с директно впръскване.И с тези 5 степенни автоматици в класа на Пасат...!!!Така,че Мазда и технологии,извинявайте ама някой друг път!Те проблемите с ръждата още не могат да се оправят,за какво говорим.
Отговори
 
 -7
 

Положителни: 0  Отрицателни: 7

от: Анонимен ( преди 7 години )

Абе тук има някакви хора, обсебени от Хюндай и ни мислят нас останалите за ***! Виж първо какъв линк даваш www.hyundai-blog.com Не бе чудо и блог за Хюндай да кажат, че друга марка е пред тях! Като си тръгнал да даваш линкове, дай някой с независимо проучване.
П.С. Статията е за Мазда. Ако нямате да пишете нещо за тази кола, не пишете тук. Пишете при статиите за Хюндай!
Отговори
 
+7
 

Положителни: 8  Отрицателни: 1

от: Obrut ( преди 7 години )

Ти, като ги даваш тия линкове към класацията, поне поинтересува ли се тя какво точно отразява? Ако не си, да ти кажа - отразява клиентската вярност към определена марка. Ни повече, ни по-малко! Никакъв намек за качество, технически нововъведения, постижения или друго.
Отговори
 
+6
 

Положителни: 6  Отрицателни: 0

от: Анонимен ( преди 7 години )

Покажи Коментара
В другата статия за Мазда от днес,пише,че разработвли свои двигатели Sky.Те сега ги разработват,а корейците от 1 декември пускат такъв за новата Elantra в Щатите,1.8 с директно впръскване и променливо газоразпределение.Така,че дори и в бензиновоте мотори корейците са поне една крачка пред Мазда.За дизелите много хляб трябва да ядат японците.Да си говорим конкретни неща де.Не общо приказки от детската градина кой бил по-велик.
Отговори
 
 -6
 

Положителни: 1  Отрицателни: 7

от: Анонимен ( преди 7 години )

А бе като гледаме класацията,претенциите им са реалност http://www.hyundai-blog.com/index.php/2010/11/20/brand-keys-ranks-hyundai-no-6-in-the-2010-customer-loyalty-leaders-list/ Samsung са на 2-ро място,Hyundai са 6-ти,а KIA е пред повечето германци.Корейците не само са ги минали,но им дават урок.
Отговори
 
  0
 

Положителни: 3  Отрицателни: 3

от: Obrut ( преди 7 години )

Ако корейците са надминали някого по нещо, то това е несъмнено по претенции - всичките им фирми много искат да преборят японците и европейците по нещо. Затова и Hyundai, Samsung, KIA, LG все претендират, че са направили нещо повече от другите. Фактите, обаче, говорят друго - че са едни безобразни майстори на копирането. Излезе нов модел телевизор, телефон, автомобил - и веднага корейчетата пускат аналог, в някои случаи даже не си правят труда да прикриват "донора". Не забравяйте обаче случая ДЕУ
Отговори
 
+3
 

Положителни: 6  Отрицателни: 3

от: :-) ( преди 7 години )

Когато беден секънд хендер от село с ръждив немски кокошарник прочете,че корейска фирма е нерсравнимо по-уважавана от всичко останали,го приема като лична обида.Два пъти четох *** му безмислици и разбрах само,че гледа на себе си като на ***.Изиптах задоволство,че класацията го е ядосала.Така и трябва.Корейците бавно и сигурно задминават европейци и японци,по всичко.А този преди мен ще си остане беден и злобен нещастник с фиеста.Денят ми започва добре..:)))
Отговори
 
 -2
 

Положителни: 2  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 7 години )

Мерси, че намираш оценката ми за хюндай като много точна. Благодаря! А това че съм ***, може само да ме радва, поне спин няма да ме хване :-) Ти иначе си се радвай на хюндай-а. Не знам дали си се качвал в такава, но ОК такси возят евтино. Може да се пробваш, дай им 2 лева, поразгледай :-) После пак погледни класациите и си кажи, ех ама съм доволен от кенефа :-)
Отговори
 
+9
 

Положителни: 11  Отрицателни: 2

от: Анонимен ( преди 7 години )

Хубава логика,но това важи за легените от дъното на таблицата,sorry!Хората не са доволни от тях.С мнението си хората казват,че са си дали парите за боклуци(VW,Volvo,..).Както и да си бъркаш в кафявата дупка,това е факт,селянче с фиеста.Гроздето е кисело за мухльовците(за теб).Като гледам първите места в класацията,може да се сцепиш от яд,смотам ***!Много точно оценка за Hyundai!
Отговори
 
 -4
 

Положителни: 3  Отрицателни: 7

от: Анонимен ( преди 7 години )

ми нормално, копуваш корейски ***, и очакваш ***. Като се наложи сядаш в кенефА, и си вършиш работата. Като задължението свърши измиваш си ръцете, за да не миришеш на ***, и с нищо не си спомняш, че си бил в *** :-) The Hyundai Experience
Отговори
 
+5
 

Положителни: 10  Отрицателни: 5

от: Анонимен ( преди 7 години )

Покажи Коментара
Голяма марка е Mazda,няма що!В класацията за доверие на клиентите за 2010 изобщо не успява да влезе между 501 бранда.За сравнение Hyundai са 6-ти и първи от авто-производителите.Ето да се образоваж,невеж *** http://www.hyundai-blog.com/index.php/2010/11/20/brand-keys-ranks-hyundai-no-6-in-the-2010-customer-loyalty-leaders-list/ Най-близко след тях са Toyota 37-и.Всички останали са след 280 място (Honda),419-VW,475-Volvo,... това е истината с днешна дата.Mazda са тотално изпаднали.
Отговори
 
 -6
 

Положителни: 3  Отрицателни: 9

от: -V8- ( преди 7 години )

Дреме ми на дедовия за хюндай мюндай. Но колкото и да се напъвате господа форумни философи - тоя *** мазда 6 няма да ми хареса. Жалко за хубавата марка - специално от последните модели CX-7 съм карал известно време и е много добър. Но тая 'мазна' 6 за нищо не става.
Отговори
 
 -3
 

Положителни: 2  Отрицателни: 5

от: Анонимен ( преди 7 години )

Почвам да си мисля, че безработните дилърчета на Клюндай ходят да пишат под всяка статия. Един такъв пътека направи да ми се моли да дойде в офиса да предлага бараките. Накрая го пуснах, поне да спре да досажда. Твърдеше, че вече и правителството сменяло Мерцедесите и БМВ-тата с Клюндай. Едвам се държах да не избухна в смях и бързо-бързо го изпратих. Това беше преди няколко години, ама още не съм видял министър с Клюндай.
Отговори
 
+6
 

Положителни: 8  Отрицателни: 2

от: Анонимен ( преди 7 години )

Да сравнява Мазда с Клюндай може само ограничен ***! Клюндай още не могат да решат на коя марка искат да приличат, докато Мазда са утвърдена марка. И като почнете да сравнявате данни на хартия, без да сте сядали в нито една от двете коли... Едните вадели незнам колко си коня и нютон метри, а другите по-малко. Всеки гаражен тунер ще ви вдигне и въртящия момент и мощността без особено затруднение. Корейците се догонващи и затова се пънат с някакви крещящи изяви, но те са за глупаците!
Отговори
 
+14
 

Положителни: 16  Отрицателни: 2

от: Анонимен ( преди 7 години )

Покажи Коментара
Ами да те образовам малко http://www.hyundaiusa.com/sonata/specifications.aspx 2.4 на корейците прави смешен 2.5 на Мазда
Отговори
 
 -5
 

Положителни: 4  Отрицателни: 9

от: behemoth ( преди 7 години )

Сега погледнах в сайта на хюндай и търсих Соната. Мисля, че това е конглокента на 6-цата. 2.2 дизел не можах да видя да имат, но видях, че бензините са евро 4, което не е добре:-). GDI на Мицубиши съществува при каризма от 1997-ма ако не се лъжа. А въпросния 2.0 диси на мазда, е аналогичен като технология на гди. И не е на хартия, а както ти казах се монтира на фейслифта и е точно 155 коня. Мисля че за мазда 5 се монтира поне от година. Разхода поне на хартия е доста впечатляващ.
Отговори
 
+6
 

Положителни: 7  Отрицателни: 1

от: Guru ( преди 7 години )

Не съм фен на корейците,но 2.2 дизел при тях е 200 коня и е в продажба от половин година.А DISI 2.0 бензин на Мазда го има само на хартия.Този по-горе е 155 коня,повече от посредствен,че и никак не е икономичен.Това ли е технологията на Мазда!Ами виж 2.0 GDI на щатската Соната,с директно впръскване и по-икономичен,освен,че е на пазара от 2009.Също там може да провериш какво е 6 степенен автоматик,щото Мазда не са и чували още за такова чудо.Да си говорим за технолигии,де!
Отговори
 
 -3
 

Положителни: 5  Отрицателни: 8

от: behemoth ( преди 7 години )

по-технологични? И как така са по-технологични. В каква мерна еденица се измерва технологичност? Ако имаш превид еденица обем/конкси сили/разход/вредни емисии, дизеловия двигател 2.2 - 180 коня е доста 'технологичен'.Сега вземи да прочетеш малко и за DISI бензин 2.0. Монтира се след фейс-лифта. Да знаеш малко по-технологичен от карбураторен е, ма няма да може да му сложиш газова. Гадно :-)
Отговори
 
+10
 

Положителни: 11  Отрицателни: 1

от: Guru ( преди 7 години )

Покажи Коментара
Сравняват я с хюндая,защото дори и корейците имат по-технологични двигатели от Мазда.Защо се правиш на луд,че не разбираш?***!
Отговори
 
 -11
 

Положителни: 2  Отрицателни: 13

от: Анонимен ( преди 7 години )

до Софиянец:.как да седнат бе друже, те хорицата си знаят едно.....тръгнак да сравнява маздата с хюндая, други па решили да наплюят това нещо което коментира и да пишат празни приказки за френски двигатели и уплътнения....само един от колегите беше писал за минусите, за което хвала.останалите,правят като вятъра
Отговори
 
+6
 

Положителни: 7  Отрицателни: 1

от: Софиянец ( преди 7 години )

Това българинът е много завистливо и злобно животно.Какви ли не глупости открива човек под всяка нова статия...Болшинството тук си знае само Голф,БМВ и Мердецес явно...Сядали ли сте в японски автомобил?Аз съм ревностен фен на Хонда,но не мога да кажа лоша дума за останалите им концерни.Специално "Мазда" правят доста симпатични като цялостен дизайн,повратливи и качествени коли.Модел /2002/ си беше разкошна,а тази е още по-примамлива.Спрете да проявявате късогледство и тесногръдие в тази насока!!
Отговори
 
+16
 

Положителни: 19  Отрицателни: 3

от: Анонимен ( преди 7 години )

Еееее, не! Мислех, че безкрайното аматьорство и ултра ниско ниво на този сайт не може да ме учуди, но с този видео материал поставихте нов връх! Ако изляза на улицата и хвана 10 случайни минувача, поне 8 от тях ще заснемат по-добър материал от вашия. Пърна загуба на време!
Отговори
 
  0
 

Положителни: 7  Отрицателни: 7

от: Ty3 ( преди 7 години )

Покажи Коментара
Много постна кола.Не само двигателите са като излизли през 2004,но и салона е типично по японски безвскусен.Дори голям дисплей няма.И едва ли са оправили дървената возия от предишната Мазда 6.Дори всепризната тояга Пежо 407 е по-добре.Какво може да ме кефи?
Отговори
 
 -8
 

Положителни: 6  Отрицателни: 14

от: Анонимен ( преди 7 години )

Много ме кефи, че все кофти неща измисляте за мазда 6-ца, що никой никога тук не споменава на какви коли се е качвал и поне знае ли какво е тест драйв, да ви ....
Отговори
 
+9
 

Положителни: 14  Отрицателни: 5

Страница: 12
Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising