IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat Ibiza

7.4
Закупена: 2013 г., Пробег: 145000 км.
Приложимост в ежедневието
8
Надеждност
8
Оборудване
7
Пространство
6
Цена/Качество
7
Качество на материалите
7
Разход на гориво
7
Удоволствие от шофирането
9

Какво не ти харесва

  • отзад е малко тясно за високи
Seat Ibiza От: m1988 23.10.2016 2043 прочитания 6 коментара
Начин на ползване:
На кое качество на автомобила най-много държиш:
визия, практичност и возия
Начин на каране:
Допълнителни бележки
Оглеждах се за малка кола и два модела ми привлякоха вниманието - Пежо 208 и Ибиза. Понеже 208 е по-нов модел държи доста по-висока цена. Не съм фен на ВАГ и никога не бих си купил VW, но винаги съм имал симпатия към Сеат и помня, че гледах сайта когато тази Ибиза излезе. Външния вид е въпрос на вкус, но на мен повече ми допада от Ярис, Фиеста, Поло, Корса и други в класа. Има модерно и стилно излъчване. Купето с 3 врати дори има спортен силует. Смених тампони и накладки. Харчи около 5.5-6 на 100 в града, . Двигателят е сполучлив и нямам никакви оплаквания. Като екстри има ABS, климатик, предни еърбеци и имобилайзер. В града се паркира лесно, но салонът е достатъчно просторен. Има много ниши за предмети и поставки за чаши. Воланът се регулира в дълбочина и височина. Харесва ми возията, не се клати като лодка при най-малката неравност като Пежото на баща ми, а в завои седи стабилно. Салонът е малко сдържан, но аз така или иначе не си падам по джуджавки. Качеството на сглобката е добро. Харесва ми, че светлините вътре са в червено, което е оригинално решение. За сега нямам никакви оплаквания и като за първа и градска кола е много добър избор. Всъщност е добър избор за всички, които търсят практичност, безпроблемност и добра возия, но не искат да харчат излишни пари. Като се замисля колко пари щях да дам за Поло, Корса или Фиеста, чието качество според мен не е кой знае колко по-различно, определено си струва и изпъква в сивото море от тези модели. Освен това има по-приятна визия от тях. Ако ме питате дали си струва риска да си вземете Сеат на старо - ако е Ибиза определено си струва!
Снимки
Seat Ibiza
0 от 500
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Макс ( преди 7 години )
    Ха, но никога не бих взел Фолксваген, защото все не успяват да го докарат с дизайна нещо. Шкода са скучни, но поне са евтини, а Сеатите винаги са били по-добре изглеждащи и от двете. От Аудитата има хубави като А1 и А3, но там пък цените са прекалено високи. И затова от тази група мисля, че единствено Сеат може да ме спечели. Поздрави!
  • #1
    17 rate up comment 7 rate down comment
    е46 ( преди 7 години )
    Току що поехте по правилния път Максим! Поздравления за избора на ФВ Сеат и добре дошъл в семейството