IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 911

5
Закупена: г., Пробег: км.
Приложимост в ежедневието
5
Надеждност
5
Оборудване
5
Пространство
5
Цена/Качество
5
Качество на материалите
5
Разход на гориво
5
Удоволствие от шофирането
5

Какво не ти харесва

Porsche 911 От: auto 17.09.2014 3435 прочитания 15 коментара
Начин на ползване:
На писта, еднократно
На кое качество на автомобила най-много държиш:
Начин на каране:
Бързо
Допълнителни бележки
Това е най-известният модел в света сред спортните автомобили, чието присъствие на автомобилната сцена от вече над 50 години е впечатляващо, а шесто поколение на модела се появи преди две години. В случая обаче имаме Carrera от петото, 997, поколение. Автомобилът разполага с 3.6 литров боксер с шест цилиндръра доставящ 325к.с. и 370Nm до задните колела през доста архаична пет степенна автоматична скоростна кутия. Благодарение именно на Tiptronic-а ускорението 0-100км/ч се извършва за 5.5 секунди, което няма какво да се лъжем си е малко бавно в този клас. И все пак сухите цифри са едно, а удоволствието от шофирането често не зависи напълно от тях. И така отварям вратата и "слизам" в седалката на любимото още от детските ми години 911 за пръв път. Намирам си удобна позиция за нула време и ми прави впечатление добрата видимост във всички посоки и усещането, че седя малко по-високо в самата кола, отколкото очаквах. Иначе по нищо не си личи, че се намирам в чистокръвен спортен автомобил... освен по липсата на джобове във вратите, което ми се видя странно. Бидейки английска версия, ключът се пъха отдясно на кормилната колона, което елиминира друга странност и типична черта за 911, а именно въпростният да се пъха от ляво на кормилната колона. И така след 1-2 минути оглеждане, паля и потеглям. Воланът не е по-тежък от този на, да кажем, съвременните BMW-та с хидравлика, а потеглянето е плавно и спокойно. Така де, докато не натиснах педала на газта в пода. Тогава Porsche-то се събуди и излетя учудващо пъргаво напред, съппроводено от специфичния боксерен звук на шестака. Превключвам скоростите "ръчно" от неудобните копчета на волана, като от момента на натискане на възходяща предавка, до превключването колата е вдигнала още 500 об/мин. Иначе дори при превключване при около 5500об/мин скоростната кутия работи плавно, но сменя предавките достатъчно бързо. Поведението на колата е неутрално и ми е трудно да повярвам, че двигателят е зад задната ос. Разбира се съм наясно, че Porsche от доста време са успели да се справят с проблема с разположението на двигателя, но все пак очаквах малко по-нервно поведение, а 911-ката "дава" да се кара бързо без да изглежда опасна. Май останах най-силно впечатлен от спирачките. Леко твърди, но изключително мощни и ефективни, ноо и за това бях наясно от преди, така че не останах изненадан. Като цяло ми се стори много приятна кола, мога да си представя, че е подходяща и за ежедневно ползване, но сякаш и липсва малко характер. Като "героят от детството ми", сякаш очаквах повече от 911 освен да бъде идеален. Очаквах характер, но може би по-старите 993 и 964 ще ми допаднат повече?
Снимки
Porsche 911 Porsche 911 Porsche 911
0 от 500
  • #12
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    типично българска реакция . Тук не говорим за хейтъри , лузъри и тн. , а за най-обикновени българи . Ако не вярвате , просто погледнете през прозореца и действителността в навън ще го потвърди . Благодаря ти за статийките .
  • #11
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Тоя *** как е изкарал тест драива без да се запали?
  • #10
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Какво се чудите!? ( преди 9 години )
    Срещу заплащане (около 300евро май, заедно с хотела) може да карате тези коли за по няколко часа на Хунгароринг. Отишло е момчето, платило и карало а сега пише впечатления! Какво толкова се е случило!?
  • #9
    12 rate up comment 2 rate down comment
    automotive ( преди 9 години )
    Обяснение - Raccoon е компания, която се занимава с опаковане на автомобили във фолио. Виждам, че си наблююдателен, та може би си забелязал, че Porsche-то е 'опаковано'. И е опаковано от въпросната фирма. Предполагам, че те са го ползвали в Gumball и са си сложили сайта с цел реклама...очевидно. В момента колата се ползва за "track car" - плащаш и караш. Доволен? И по-кротко с обидите. Излишни са ;)
  • #8
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Не бе! ( преди 9 години )
    Участник в GUMBALL 3000 е момчето! Снимката го "доказва"! :DD
  • #7
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Да automotive ( преди 9 години )
    (не)Уважаеми измамнико - я да обясниш тогава защо на снимката "с лицето ти" на Поршето имаме баджа на racoon.co.uk!?Аман от доморасли magazine карачи и карачки ...
  • #6
    9 rate up comment 15 rate down comment
    Петко ( преди 9 години )
    Много е *** тест драйва. Освен това не си го писал ти и не си карал ти колата. Лъжец.Петко - 12 години, град Пловдив
  • #5
    18 rate up comment 3 rate down comment
    automotive ( преди 9 години )
    Уважаеми хейтъри, принципно такива като вас трябва да се игнирират, но аз все пак ще ви попитам от къде точно съм copy-paste-нал? Може би на третата снимка с 911 и първата с 360 съм си сложил лицето на шофьорското място с Photoshop? Нямам интерес да си измислям истории с коли, имам интерес да карам възможно най-много разични (по въсможност яки) коли. Peace :)
  • #4
    5 rate up comment 15 rate down comment
    не бе! ( преди 9 години )
    copy и past-ва момченцето! да нямате илюзията, че някога въобще се е качвал на тези коли!?
  • #3
    7 rate up comment 15 rate down comment
    WTF ( преди 9 години )
    Endless story продължава! Да му имам фантазиите на тоя WHT!