IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat Altea

8.4
Закупена: 2013 г., Пробег: 20 000 км.
Приложимост в ежедневието
9
Надеждност
8
Оборудване
10
Пространство
8
Цена/Качество
8
Качество на материалите
4
Разход на гориво
10
Удоволствие от шофирането
10

Какво не ти харесва

  • евтината пластмаса
Seat Altea От: SeatFR 25.07.2014 7233 прочитания 15 коментара
Начин на ползване:
градско и извънградско
На кое качество на автомобила най-много държиш:
ускорението
Начин на каране:
спортно
Допълнителни бележки
FR спортно изпълнение с 170 к.с. и според производителя е top sport equipment.Колата е Individual (поръчкова) и е с много допълнителни заводски екстри и много глезотии като навигация,гласови команди,bluetooth,ipod док станция,заводски би-плярни затъмнени прозорци,надуваеми рекаро седалки,заводско спортно окачване и много други.Страшно динамичен и бърз автомобил.При рязко подаване на газ,автомобила става изключително нервен и си проличават не толкова конете,колкото доста високия въртящ момент от 380 нютона.Извънградско автомобила гори 4 - 4.5л при 90-110 км/ч , градско при нормално каране 6л,извънгрдаско 110-150 км/ч - 5 - до 7 литра.Подсилените спортни спирачки се чувстват изключително сигурни.Шест степенната скоростна кутия в съчетание с автопилота,извънградско дава страхотно усещане.Много мека хидравлика на волана в градски условия,но при повишаване на километрите се втърдява и в съчетание със спортното окачване дава усещането за сигурност от най-високо ниво дори и при 200 км/ч.Изключително удобна,бърза,но най-големият минус е че са я оборудвали от багажник до двигател с твърде много евтина пластмаса.
Снимки
Seat Altea Seat Altea Seat Altea Seat Altea Seat Altea Seat Altea Seat Altea
0 от 500
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ot sobstvenika ( преди 9 години )
    Турана е доста по тежък приятелю,разхода найстина е такъв какъвто съм го описал.Ако си същия двигател,тоест дизел 170 конски сили и 350 нютон метра,моята е 380 заводски нютона,поради различните разпръсквачи доколкото се запознах.Доста нервен автомобил!Нормалните FR-ки са с 350 нютона!Качвам и снимка на малка част от заводските доработки които е пожелал първият собственик.
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    novo-1 ( преди 9 години )
    Този път яко ни хвърлиха за разхода в градски условия. По заводски норми е 8,5л/100км. Реално ще е мин. 9л/100км., с другите разходни норми и останалото съм съгласен. карам същия двигател, но на Туран и знам от опит при всякакви условия как гори.
  • #11
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хубава е !
  • #10
    16 rate up comment 1 rate down comment
    viraje ( преди 9 години )
    Този модел е много добър хибрид между леон и туран.Нито е калинка нито е ван,уникална кола.С тая визия и спортното изпълнение от ваг групата е супер брутално.Рядко карана е което и дава още един плюс.Хубав тест!
  • #9
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Audi sport ( преди 9 години )
    mnogo qka brat
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Atanas Minkov ( преди 9 години )
    Баси съвпадението,тази май видях в Бургас и сега я виждам тук. :)))) Много яка стойка има наживо :)))
  • #7
    17 rate up comment 2 rate down comment
    MESSI ( преди 9 години )
    Баща ми купи такава ама малкия мотор със 105 коня.Много е удобна.Тази изглежда много добре и с тоя мотор ще е самолет :) Ще го накарам да я направим да изглежда така ;)
  • #6
    25 rate up comment 2 rate down comment
    Петър ( преди 9 години )
    Първо не е ван,защото е малко по високо от леон-а с няколко санта,второ отпред е същото като леон-а,трето отзад за мен наживо е много по добре от леона.100 процента вози по добре от леона и има повече място за всичко.Уникална кола,браво на автора,в комбинация че е и FR изпълнение е страхотна.
  • #5
    9 rate up comment 27 rate down comment
    селянин ( преди 9 години )
    тоя модел е изключително недоразумение, ако ще и 300 коня да е, някъв ван или даже не знам какво е, да си беше взел леон като искаш спортна кола
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    bo ( преди 9 години )
    Брат ми има предният модел, но не спорт изпълнение! Моторът е чипосан и е докаран до посочените параметри - перфектно поведение и комфорт! За пластмасите ..... Ами хич не са кофти, дори са си съвсем в синхрон с кожения салон. Незнам точно от какво не си доволен?.. Може пък тук нещо да са сгафюили!?!