IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Tourneo

8.3
Закупена: 2003 г., Пробег: 110000 км.
Приложимост в ежедневието
6
Надеждност
8
Оборудване
7
Пространство
10
Цена/Качество
9
Качество на материалите
8
Разход на гориво
8
Удоволствие от шофирането
10

Какво не ти харесва

  • скъпи части
Ford Tourneo От: Victor_Georgiev 22.04.2014 6308 прочитания 17 коментара
Начин на ползване:
На кое качество на автомобила най-много държиш:
сигурност
Начин на каране:
Допълнителни бележки
Автомобилът е един от най-добрите за времето си. За тези километри и 11 години не се е проявил нито един проблем или правил какъвто и да е ремонт.
Снимки
Ford Tourneo
0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    jiko ( преди 9 години )
    До Victor_GeorgievВярно няма място за сравнение н тая бракма с Лада.Ладата е на 5 нива отгоре.Поне аз съм имал Лада 1500 и беше на години пред тоя форд.Осъзнайте се бе хора ,тоя модел за нищо не става.Е вярно е ,че вече никой почти не прави качествени автомобили и трябва да се примерим ,но Форд са на опашката по качество.
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    jiko ( преди 9 години )
    Тая кола е пълно автомобилно недоразомение.На 3 един още докато излезе от завода в Турция е с фабричен дефект на предницата ,на 20к километра се разпадат всички гумени маркучи от топлината на двигателя ,предницата се троши на 15-20 хиляди .Много рано се износват накладките .Направих 70000 с такъв ,макар и да е висок в сняг се държи зле ,не е стабилна .Двигателя е добър ,вътре имаш хубав изглед и парното има тръби духащи в краката на отзад стоящите.Широко и просторно еНикога повече не искам форд
  • #15
    2 rate up comment 1 rate down comment
    лимонад ( преди 9 години )
    Имам същото от 2005та -купувано ново.приятно е като цяло, но разхода му е прекалено висок, и 140 ще вдигнеш по маристралата с натиснат до края ***. Макс скорост е около 160. На 120 е приятно.разход около 8/100 средно. Не се чупи много,но чак пък изобщо....
  • #14
    7 rate up comment 1 rate down comment
    ВъПрост ( преди 9 години )
    Викторчо - я да ни кажеш къде намери "удоволствие от шофирането" в една баничарка!!?Такъв дзвер просто няма, освен ако не си слязъл от някой трактор или магарешка каруца!
  • #13
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Логично е в теста да пишеш за надеждността на автомобила,който представяш,а не да размишляваш за надеждността на авто-индустрията или да сравняваш евентуални бъдещи проблеми с порше. Никаква логика. Щом нищо не е дало проблеми по Форда,логично е да дадеш оценка 10 за надеждност. Иначе е ясно,че ако го сравняваш с Тойота или порше, статистически те са най-здравите автомобили, но тук пишеш оценка на този автомобил.
  • #12
    6 rate up comment 0 rate down comment
    eddie ( преди 9 години )
    ''11 години не се е проявил нито един проблем или правил какъвто и да е ремонт.'' Няма такова животно! Я помисли малко!
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Victor_Georgiev ( преди 9 години )
    Парното е много силно и стопля бързо. Вдига до 160 без да се замисли и имаш чувството, че дърпа като Mondeo MK2 1.8i, даже и по - бързо. За гориво не се мисли, карай го на 5-та и извънградско ще гори 5/100. В града е около 7, ако караш на 4-та, 5-та.. Издържа на ниски обороти до безумие. Даже с 45 km/h може на 5-та, но не на баир.
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Victor_Georgiev ( преди 9 години )
    @Fast Driver Тази кола е Tourneo Connect от 2003, късият вариант. Парното си е много добро, а от София до Габрово - 220 км съм ходел за 30 лв. Просто се кара само на 5-та и е перфектно.
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Victor_Georgiev ( преди 9 години )
    Казвам, че частите са скъпи, защото съм имал и други автомобили Ford и знам, че частите за тази марка попринцип не са от най - евтините.
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Victor_Georgiev ( преди 9 години )
    Дал съм 8, защото колата все пак не е Porsche и колкото и да е добра, е възможно да изникне дори и фабричен дефект. Това, че аз съм нямал проблеми толкова време, не значи, че е с най - доброто качество на света. В сравнение с Lada 2107 е 10/10, но не можем да кажем това и за Porsche Cayenne.