IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Probe

8.3
Закупена: 2011 г., Пробег: 10000 км.
Приложимост в ежедневието
8
Надеждност
9
Оборудване
9
Пространство
9
Цена/Качество
8
Качество на материалите
8
Разход на гориво
7
Удоволствие от шофирането
8

Какво не ти харесва

  • прочети долу
Ford Probe От: manilov 10.02.2013 4387 прочитания 16 коментара
Начин на ползване:
ежедневно
На кое качество на автомобила най-много държиш:
здравина
Начин на каране:
нормално
Допълнителни бележки
Засега съм навъртял 10 хил.км и съм доволен от този автомобил. От оценките съм дал повече 8ци и 9ки, автомобилът е удобен, надежден , оборудван е добре, на таблото всичко е разположено удобно, много идентично е с мазда, даже иконките на таблото са същите както и доста други неща. Съотношението цена-качество е повече от добро , защото цената е ниска , но получаваш страхотен и здрав автомобил , а цената пада , защото модела е рядък и непопулярен и това плаши хората. Истината е, че части се намират и то на нормални цени - справка (каре 60лв, кабели за свещи 60лв, въздушен филтър 13 лв). Като казвам намират , не да обикалям и търся , аз съм от провинциален град - в Пазарджик , отивам в Евро 7 , казвам частта и ония веднага я намират, а не да я поръчват отнякъде си. То освен посочените неща и един ремонт на стартера друго не съм и пипал по нея. Вози меко и удобно , багажа е повече от обемен, при положение , че вътре има и газова бутилка 50 литра. На разхода не дадох много точки защото градско ми скача над 10 , може би 11-12 , ама за 2000 кубика майстора каза "че ти колко искаш да ти гори". Ами това е , ако изскочи някакъв проблем или нещо се счупи ще го добавя в коментарите както и колко пари ми е излязло. Но тъй като преди това 3 години съм карал Мазда и не съм пипал много по нея щото беше здрава , може би и по този автомобил няма да пипам много защото е правен на базата на Мазда МХ 6.
Снимки
Ford Probe
0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пламен ( преди 9 години )
    Карам същия модел, но с по-мощния 2.5 двигател - наистина е голям кеф да караш нещо, дето седи като залепено на завоите почти без значение от скоростта, но въпреки всичко и с този двигател не е бегачка, защото е атмосферен и набира мощно, но не толкова бързо както с турбо.А за разхода на бензин - при мен е около 12 градско и около 9 при 100-тина км/ч. Яд ме е само, че не са й сложили една 6-та скорост, ама за онова време - толкова, тогава 5-те скорости бяха стандарт.
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пламен ( преди 9 години )
    Няма нищо странно, че вози по-меко, тъй като това е малкия вариант с двигател 2.0, а при него пружините са по-меки. На оня разбирач по-долу, дето се изказва, че колата е бегачка - не, не е...просто една малко по-пъргава нормална кола.
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Малко странно е спортен автомобил да вози меко, но всичко е възможно. А разхода на газ винаги надхвърля този на бензин, така че 10 - те литра А 98 е нормално да прерастнат в 12 л. пропан бутан.Колата не е ли твърде ниска като пътен просвет и вътре в купето ? На night pz ще кажа, че 12 л газ са 18 лв и са равняват не на 6, а на 7 л. бензин. И да, има кола, която да харчи толкова на градско - Нисан Микра.
  • #12
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Теглич сложи ли на бегачката, а?
  • #11
    12 rate up comment 3 rate down comment
    night_pz ( преди 11 години )
    Долните коментари просто ги игнорирай :)Колата е много уникална и готина на външен вид, а щом е базирана на мазда(това не го знаех) може би и механиката е добра. Много ясно, че ще караш на газ - то при тези цени на горивото си е самоубийство за обикновения човек да кара на бензин! 12 градско на газ е все едно 6 на бензин, а ти гарантирам че няма кола която да харчи 6/100 в Пазарджик, ако ще и дизел да е :)Много безаварийни ти пожелавам!
  • #10
    12 rate up comment 5 rate down comment
    haha ( преди 11 години )
    tova nqkva reklama li se pravi tuka na firmata za chasti ili :D , shtoto testa ne struva kakto toq za alfata - samo reklamata si q biva
  • #9
    20 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ***, истиски!
  • #8
    24 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ауу, ама тя има и газ. Манилов, ти само бегачки караш бе, на газ, ха ха.
  • #7
    19 rate up comment 14 rate down comment
    Алекс ( преди 11 години )
    Искаш ли да поспорим дали по-новото е с по-ниски разходи?
  • #6
    32 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Долния коментар, за KIA-та е шега, човека да си избере каквото му харесва, идеята ми беше, да си вземе нещо по-ново,с по-ниски разходи.