IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Focus

8.3
Закупена: 2003 г., Пробег: 215315 км.
Приложимост в ежедневието
10
Надеждност
8
Оборудване
7
Пространство
7
Цена/Качество
10
Качество на материалите
7
Разход на гориво
7
Удоволствие от шофирането
10

Какво не ти харесва

  • пластмасите в салона можеха да са по-качествени
Ford Focus От: mariovalentic 11.10.2012 10018 прочитания 19 коментара
Начин на ползване:
предимно градско
На кое качество на автомобила най-много държиш:
изчистен дизайн, практичност
Начин на каране:
нормално
Допълнителни бележки
Наистина една добра алтернатива на Голф, Астра и т.н. За Форд се говорят всякакви легенди, и честно казано не знам как са другите модели и по-новите Фокуси, но от моя съм напълно доволен. Може би защото не правя компромиси и не се стискам - колата винаги е била обслужвана в сервиз на Мото-ПФОЕ и до сега съм сменял само консумативи + накладки, както и уплътнения на вратите наскоро, но това е нормално, все пак това е кола на почти 10 години! В градски условия разходът варира от 5,8 до 8 (поне толкова съм засичал). Има изключително удобни седалки. Относно дизайна - според мен и на фона на новите коли изглежда супер, много симпатичен дизайн и има спортно излъчване. Даже смея да твърдя, че изглежда много по-хубаво от много нови модели в класа. Определено съм доволен, за градски автомобил е идеален!
Снимки
Ford Focus Ford Focus Ford Focus Ford Focus
0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Някой с Форд ( преди 10 години )
    Преди години много се облизвах по този модел. Винаги съм го харесвал но не можех да си го позволя. По щастливо стечение сега карам 2012-та фокус. Чудесен е. Вярно още е рано за приказки колко е издръжлив, но като кола, поведение на пътя и дизайн, отново за мен лично са напред с няколко години пред доста други.
  • #18
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ...Освен това седалките бяха като нови. Не повярвах на очите си. В същото сравнение седалките на останалите автомобили до 3000 лева бяха понякога без горния плюш ( Ксантия), А на Астра като табуретки без тапицерия. Изобщо, Фокус ми хареса най-много като материали в купето, но за жалост тоя дето гледах бе леко ударен, без история и неясно какво може да очаквам от него. Продължавам търсенето, че наистина големи *** тук за 3000 лева...
  • #17
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Абе аз съм оня, дето се писа анонимен и дето търси кола до 3000. Седнах в тая, покарах оная, ама за пластмасите не съм съгласен. Конглокентите от тия години са по-големи дараци, що се отнася до салона. Във Фокус например си личи, че бутоните се натискат отлично и след 13 години. Астрата от тия времена изглежда доста по-стара, а Ксантията например, като баба на Фокус 1. Говоря за материалите. А фокусът бе на най-много километри и то върнати с поне 120000. демек на около 400 000 км...
  • #16
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Разкошен автомобил!
  • #15
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Martin ( преди 11 години )
    Единствения Форд правен в Европа, който си заслужава парите и бих купил!
  • #14
    4 rate up comment 0 rate down comment
    focus91 ( преди 11 години )
    Карам Фокус 1,8 TDCi 101 к.с. 2004г и съм много доволен.Извънградско гори 4,5л, а градско 7л (за София 8л.).Има добър дизайн и е пъргав. Относно пластмасите...тракат си, но поне е с кожа по вратите :)
  • #13
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Мартин ( преди 11 години )
    Кефи ме, обаче почти не се срещат обяви от собственици, все са от автокъщи и продавачи. Предполагам хората, които са си ги купили като нови още си ги карат, а това е атестат за качество.
  • #12
    6 rate up comment 0 rate down comment
    ibizzzaaa ( преди 11 години )
    Все пак това е добре продаван модел и зад океана да не забравяме.Доста сам чел и наистина препоръчителни са бензиновите модели,но при добра и редовна подръжка и дизеловите са добри..
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Единственият хубав модел на Форд от 2000-та година насам.
  • #10
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Шедьовър, който промени автомобилния дизайн.