IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia пуска нов SUV модел

Новият SUV на Dacia няма да се казва нито Duster, нито Steppe. Renault регистрира името Kanjara за бъдещия SUV на румънското си подразделение.

Dacia пуска нов SUV модел
Засега не е ясно къде новия SUV ще бъде представен за първи път. Най-близката възможност разбира се е салонът във Франкфурт през септември. 


Много е възможно обаче, новият SUV модел на Dacia да бъде показан за първи път през март следващата година в Женева. Вече е известно обаче, че този модел ще се продава с различна марка на различните пазари. На някои места ще бъде Renault Kanjara, на други Dacia Kanjara. 


Новият модел на Dacia ще използва модулната платформа на Nissan Qashqai. Ще има версия с предаване на движението към четирите колела и такава със задвижване само на предните. 


Базисен двигател ще бъде добре познатия турбодизел 1.5 dCi в различни версии на мощността. Ще има и бензинова версия с агрегата 1.6. 

Ако се върнем на името, на езикът хинди „Kanjara” означава лек, спокоен, овладян.
0 от 500