Вход   Регистрация

Употребяван автомобил от BG? Стига бе.

Употребяван автомобил от BG? Стига бе.
 

Едни и същи обяви се търкалят с месеци в интернет.

В последно време се наслушахме на оплаквания как бизнесът с коли на старо не върви. Как заради кризата им била паднала цената толкова, че търговците ги давали под стойността, на която са ги взели. Даже някакъв тип се жалваше в репортаж по новините как продавал на 10 хиляди лева, коли, които лично бил купувал на 20 хиляди и т.н. и т.н.

Много мразим да обобщаваме, но т.нар „нов внос“ в 90% от случаите не струва и пукната пара.

Ето ви например обява от някаква автокъща в Бургас, публикувана в български сайт:

Ето я обявата за същия автомобил (разгледайте снимките и се убедете сами ) в швейцарсkия autoscout24.ch:

Равносметката: 4900 CHF се равняват приблизително на 7400 лева към днешна дата. Исканата цена у нас е около 4600 лева отгоре, а на всичкото отгоре автомобила още го няма тук. Обърнете внимание и на информацията за навъртяните километри на километража. В швейцарската обява Lancia-та е на 211 000, а в българската – на 84 700. Та така... В нашите обяви рядко ще намерите кола на повече от 120 хиляди километра, същите коли обикновено рядко са на по-малко от 220 хиляди.

Нашият съвет е винаги да се доверявате само на най-големите, стари и доказани търговци на пазара или още по добре: информирайте се предварително за цената на автомобила, който ви интерeсува в Европа: вижте цените в mobile.de за Германия, в autoscout24.it за Италия и autoscout24.ch за Швейцария. Колите 2-ра употреба идват най-често от там. Ако не се оправяте с чуждите езици ползвайте google translate.
Реклама  


Купи кола

 • BMW 530 530XD-M-PAKET

  67900 лв.

  дата на произв. - януари , 2013 г., пробег - 79000, С.к - Автоматична, цвят - Черен

 • Toyota Yaris 1,4 D4D-AUTOMATIC

  13750 лв.

  дата на произв. - януари , 2011 г., пробег - 91000, С.к - Автоматична, цвят - Светло сив

 • Audi A4 3.0TDI QUATTRO 204кс. 6ск.

  8990 лв.

  дата на произв. - декември , 2005 г., пробег - 156583, С.к - Ръчна, цвят - Тъмно сив

 • Audi A4 2.0TDI AVANT AUTOMAT

  14900 лв.

  дата на произв. - октомври , 2009 г., пробег - 271033, С.к - Автоматична, цвят - Черен

 • Mercedes-Benz A 150 BLACK EDITION

  6000 лв.

  дата на произв. - януари , 2005 г., пробег - 240000, С.к - Ръчна, цвят - Черен

 • VW Passat 2.0 TDI

  8850 лв.

  дата на произв. - ноември , 2007 г., пробег - 256000, С.к - Автоматична, цвят - Черен

Виж всички обяви

Коментари ( 80 )

Напиши коментар Влез

от: kongo ( преди 7 години )

ако ме питате мене най добре се разбира колата дали е много карана или малко гледайте педалите на спирачките ако гумичката на педала е износено значи е карано много ако е износено по малко значи е по мало карана това е моят съвет
Отговори
 
+1
 

Положителни: 2  Отрицателни: 1

от: Митко ( преди 7 години )

Аз на километри не вярвам. Като знам,че правя около 25 000 на година сам мога да си сметна на колко е една 10 годишна кола. Ако пък е дизел нещата са още по-сериозни. Лично съм оглеждал FIAT Stilo на 800 000км (естествено по ЕКУ а не по табло), а беше на 7 години. Аз вече предпочитам да плащам за лизингова нова кола вместо парите ми да отиват за ремонт за някоя европейска скрап.
Отговори
 
  0
 

Положителни: 0  Отрицателни: 0

от: DRUGS-BUNNY ( преди 7 години )

Аз преди години си купувах пистов мотор от Дупница.. Е, вярно.. нямаше как да ме убеждават, че го е карал дядка на 80-години и не го е "рязял" здраво, нито че собственика е бил хирург и е карал много бавно и внимателно.. Но за сметка на това ми казаха, че бил подарък за рождения ден на сина на някакъв си, пък той синковеца не можел да кара много, по 1-път в седмицата само.. - СПУКАХ СЕ ОТС МЯХ ви казвам.. :))
Отговори
 
+5
 

Положителни: 5  Отрицателни: 0

от: Absurde ( преди 7 години )

Една баба моряк я е карала ма тя повече по корабите та израснали 2 дърветеа пред гаража само на 10000км нова е, па дядо доктор я карал ма тои само на пазар че бил малак града и ходел пеш... какви истории може да се чуе там направо роман да напише човек :)))
Отговори
 
+6
 

Положителни: 6  Отрицателни: 0

от: ПРЕУВЕЛИЧАВАТЕ ( преди 7 години )

Покажи Коментара
КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА АКО ИМАМ КОЛА ЗА ПРОДАВАНЕ, ДА ИЗПОЛЗВАМ СНИМКИ ОТ ЧУЖД САЙТ. ТОВА НЕ Е ГАРАЦИЯ ЧЕ ИСКАМ ДА ПРОДАМ СЪЩАТА КОЛА. САМО ИЗПОЛЗВАМ СНИМКИ НА АВТОМОБИЛ КОЙТО СЪМ НАМЕРИЛ ДА ИЗГЛЕЖДА ПО СЪЩИЯ НАЧИН. НЕ МИСЛЯ ЧЕ ТОВА Е НЕРЕДНО.
Отговори
 
 -16
 

Положителни: 0  Отрицателни: 16

от: steve ( преди 7 години )

Тези от автокъщата са прочели статията и са изтрили обявата
ГАДОВЕ МРЪСНИ
Ама то това кои не го знае
Пасат 6-ца в германското мобиле под 200 000 км няма а те нашите тук ги продават на по 100 000
Отговори
 
+7
 

Положителни: 7  Отрицателни: 0

от: Мамул ( преди 7 години )

Всичко е точно така - в БГ няма автомобил на над 170 000 км и да е на по-малко от 10 години. Тази статия е закъсняла с десетилетие.
Отговори
 
+10
 

Положителни: 10  Отрицателни: 0

от: Анонимен ( преди 7 години )

bravo za statiata
Отговори
 
+12
 

Положителни: 12  Отрицателни: 0

от: Анонимен ( преди 7 години )

Браво за статията!
Отговори
 
+12
 

Положителни: 12  Отрицателни: 0

от: Анонимен ( преди 7 години )

Абе мушмуроци, друг път като забележите подобна нередност, директно съобщете на органи, които са заинтересовани от това. Тая автокъща ще се измъкне днес от закона и утре някой от вас ще пострада!
Отговори
 
+4
 

Положителни: 7  Отрицателни: 3

от: ZX9 ( преди 7 години )

Интересно защо е нужно да се коментира толкова, като на всички ни е до болка ясно, че живеем в ИЗМАМИСТАН! Всеки мами другия за нещо и когато усети, че самия той е измамен започва да да се пени и откъм Д-то!
Отговори
 
+11
 

Положителни: 11  Отрицателни: 0

от: Ime ( преди 7 години )

Офертата, която се опитвате да отворите,
е неактивна.
Отговори
 
+6
 

Положителни: 6  Отрицателни: 0

от: MAKKENA до: Анонимен
( преди 7 години )

Само ще те цитирам:
-"ТАМ ИМА ВЕЧЕ РУСНАЦИ, УКРАИНЦИ, ТУРЦИ И ВСЯКАКВА ***, КОЯТО СЕ ЗАНИМАВА С КОЛИ НА ВТОРИЧНИЯТ ПАЗАР!"
Да и ако не разбираш,или не си с човек,нямаш работа там-съгласен,това казвам.Не се правете на мъже и не ходете сами,ако сте новобранци!
Светът е глобален,но си има истина:
-"старото е златно,а новото е с съмнително качество."-не съм го казал аз,знаеш кой го е казал,нали?
Ти само мини ей сега през Германия, и поискай да ти продадат кола от 1984г.-запазена-ЩЕ ТИ СЕ ИЗСМЕЯТ!Те си я карат,като надеждно средство!Ако новата умре,разбирай всичките тези джаджи с новата непроверена електроника,докато се отвиси по сервизите си карат старите доказани и безотказни машинки!Само влез в „мобиле”-д,сайта за Германия и си търси кола от 1984 г.-ха-ха!!!почват от2000 евро и то без двигатели и изгнили!Ако искаш читава,моля-5000 евро и си готов!Като цените постоянно им растат!Не се отнася за всички коли,но ти знаеш за кои говоря,щом казваш,че знаеш.А новите коли, цените постоянно им падат и след време,никой не ще ги помни,ще са скрап!и златни да ги правиш,всички нови коли вече са само едно временно модно течение,живеещо от гърба на глобалната реклама и очакващи с нетърпение да отидат в своето забвение,като добър скрап.Като полезни вещи за рециклиране!Това е света!-който е карал кола красива и с душа е карал!!!Сега са на ***,еднодневките,пластмасови,с унифицирана външност,вътрешност и повреди.Купчина желязо която те прекарва нанякаде си!
Ходи си купи кола от Германия,само ходи и ще те изгонят.Не са луди,знаят кое е качествено!Колите-истинските,бяха до 1990г.
Отговори
 
+14
 

Положителни: 16  Отрицателни: 2

от: MAKKENA до: Badi do Makkena
( преди 7 години )

Няма да споря с тебе...
Ако отидеш без опит,верно ще попаднеш на каквито си искаш...
То не е за всеки,казах има си хора за това!
Ходил ли си скоро в германия?
Никой вече не си дава старата кола,защото Немците са хитри и видяха,че новите са от стереупор.ходи и виж как си ги къткат и ги подържат!Сега,дори и да искаш,няма кой да ти даде читава втора употреба.не знам ти какво си знаеш,аз знам аз какво съм видял!всеки знае за себе си!нямам намерениеда те убеждавам.щом така го мислиш,добре,ти си знаеш
Отговори
 
+4
 

Положителни: 5  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 7 години )

Ако някой си мисли, че в Германия например намя таралясници - ГРЕШИ! ТАМ ИМА ВЕЧЕ РУСНАЦИ, УКРАИНЦИ, ТУРЦИ И ВСЯКАКВА ***, КОЯТО СЕ ЗАНИМАВА С КОЛИ НА ВТОРИЧНИЯТ ПАЗАР! И ВСИЧКО СИ Е ПАК КЪСМЕТ! КОЛА ОТ ГЕРМАНИЯ - ТОВА Е МИТ ОТ НАЧАЛОТО НА 90-ТЕ! ВЕЧЕ СМЕ В ЕС, А СВЕТЪТ Е ГЛОБАЛЕН! ВСИЧКО Е КЪСМЕТ, ОСТРО ОКО И ИЗВЕСТЕН ОПИТ ДА ЗНАЕШ КАКВО ДА ТЪРСИШ, ЗА ДА РАЗБЕРЕШ КАКВА Е КОЛАТА! ПРЕВЪРТАНЕТО НА КИЛОМЕТРИТЕ С НОВИТЕ ЕЛ. КИЛОМЕТРАЖИ ВЕЧЕ Е ДЕТСКА ИГРА! МОЖЕ НЕ НА "0" ДА ГО ПОСТАВИШ, А НА "-100"
Отговори
 
+1
 

Положителни: 5  Отрицателни: 4

от: Badi do Makkena ( преди 7 години )

Aide stiga si hvalil toq vnos ot Germniq kolite vneseni ot tam parvo ne sa karani ot nemci a ot gastarbeiteri koito hem ne pazqt hem ne zadelqt pari za podrajka osven vsi4ko e i studeno i vlajno i kolite gniqt. Hubavi moje da sa kolite ot Germniq deto sa na malko godini ot parvi ili nai mnogo ot 2ma sobstvenici. Kola e po stara ot 5,6,7 godini nikoi ne pazi 6toto za tqh tova e eftina brakma seki pazi tova koeto mu skapo i cenno.
Отговори
 
  0
 

Положителни: 3  Отрицателни: 3

от: MAKKENA ( преди 7 години )

Стуваха само Немските,тоест от Германия,които търговците ги донасяха на собствен ход.4000 км.,каква по добра проверка от това!Но качествените коли бяха "базови",немците рядко си отпускат джоба-бяхас по малко екстри.Няма значение какъв модел,важното да е от Германия!По немските пътища каран,с немското възпитание и разбиране -подържан!с немско масло и немски преглед-"ТЮФ"!
Здрави ,но никакви екстри!И българина сам си навреди!!!Доведе на Горубляне и жена си,и децата си и стринка си,и баба си,и някой „селски” разбирач,и като се почна:
-искам климатик
-искам централно
-искам това,искам онова;искам такъв салон;защо това е зелено;защо бембено;Пешо има такова,онзи има друго!жената намерила изтрита тапицерия и още и още!!!!......
Не гледат да е здрава колата,а да е каретата на Пепеляшка-ЗЛАТНА,и ако може без пари!!!
Няма такива коли в Германия!
Има в Италия!И като се почна,всички Италиански имат екстри-ВСЯКАКВИ,като дъгата!Но са оставени за скрап,в смисъл,Италианците са мърляви и като ги подрусат ги оставят за скрап,външно са си ОКЕЙ и вътрешно,че и чисти-НО!-душата им я няма!
И търговците,не са виновни-казват си:-щом искате „летящо килимче”за „илядо леву”,добре.
Документите лесно се преправят и айде-бам на Автовозите,да не са луди да ги карат на собствен ход тези”милионници”,тези”масларки”!Не е като едно време от Германия,на собствен ход и пей сърце!
Пристигат на Горубляне,италианките и превъртат километражи;сменят се ***;кормила;изкуствени декорации на всичко-ЗАПУШВАМ ДУПКИ ВСЯКАКВИ!!!
Там даже на Горубляне си изкарват хляба две фирми като преправят и изготвят всякакви детайли-чисто нови!Една паста и хоп!Слагат и се и ръкавици за Яхти-дрънчат като ламарина,кит ,боя и ЧЕСТИТО!
И като дойде НОВОПРОГЛЕДНАЛИЯ Европеец има всичко-От климатроник до бенбена тапицерия!MADE –Италия и MADE от незнам къде си,от майната си!
Хората сами си го направиха!!!Хем нямат пари,хем ексрите от каталога да са на мойта кола?!?
Ако искаш здраво ,взимаш базисния модел без екстри от Германия на 140000км.,минаваш си пътя и ти е добре!Но не,екстри...,е като искаш много,получаваш си - : ) -„ЕДНО ПРОИЗВЕДЕНИЕ НА ИЗКУСТВОТОыСПЕЦИАЛНО ЗА ВАС”......
Отговори
 
+21
 

Положителни: 23  Отрицателни: 2

от: Анонимен до: haha
( преди 7 години )

Някой да е казал, че не правят това? На всички е ясно, че точно това правят, но незнайно защо, всички вярват, че техният автомобил не е такъв. Точно затовеа и има такива фанатици тук, включая себе си. Мойто момче, като пораснеш, купи си нов автомобил, но ти препоръчвам да не се хвалиш с това, защото и новите автомобили, направени за България са втора ръка! Повярвай ми!Знам какво говоря. Ние сме последното кътче на света, за което на някой му пука!
Отговори
 
+4
 

Положителни: 5  Отрицателни: 1

от: haha ( преди 7 години )

awe zleta vie otkirhte toplata voda. horta 20 godini tova praqt.ZUBARI TAKIVA !!
Отговори
 
+1
 

Положителни: 2  Отрицателни: 1

от: Анонимен до: Анонимен
( преди 7 години )

Моя грешка. На снимката са си 79751, но на сайта 84700 xD. Айде народе, купувай, че след няколко часа колата вече ще бъде на 30 километра и 12 бона ще видите през крив макарон! Пригответе си само 30 бона за нов, некаран автомобил!
Отговори
 
+4
 

Положителни: 4  Отрицателни: 0

от: Анонимен до: Анонимен
( преди 7 години )

Ами отново са си 84700 в 3.58 часа xDDDD Явно пича, пуснал обявата е някой от вас или от Аутомедия.
Отговори
 
+4
 

Положителни: 4  Отрицателни: 0

от: Анонимен ( преди 7 години )

ами така е защото в нормална страна джамбазина ако те излъже с километража може да го осъдиш спокойно и да му излезе солено но в лайнандия е позволено защото хората са баламурници
Отговори
 
+8
 

Положителни: 8  Отрицателни: 0

от: Анонимен до: бебо
( преди 7 години )

Куриозната ситуация търпи развитие. Има нови пресни снимки с по-лошо качество, съвсем различни от предишните. Километрите също са различни, и забележете, вместо да растат, намаляват, вече са: 79751....

Смях :D :D :D :D
Отговори
 
+15
 

Положителни: 15  Отрицателни: 0

от: бебо ( преди 7 години )

Защо ли тия от къщата в Бургас махнаха снимките?
Отговори
 
+16
 

Положителни: 16  Отрицателни: 0

от: бг ( преди 7 години )

хубаво си каза г-н Димитров - *** народ. Хората ви пишат статия и ви дават съвет,а вие ги цовате !!
Отговори
 
+7
 

Положителни: 8  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 7 години )

Ами на майка им... Добре, че се обадих да ги питам :P
Отговори
 
+1
 

Положителни: 1  Отрицателни: 0

от: xaxa до: Анонимен
( преди 7 години )

и между другото АКО беше от 2007 за 7400 лв и тоя сега я шитка за 12 бона как ти се струва?? Това добра цена ли е?? Та това е още по-зле и от сегашното положение...
Отговори
 
+3
 

Положителни: 3  Отрицателни: 0

от: xaxa до: Анонимен
( преди 7 години )

Като научиш немски ще разбереш че в обявата пише, че последната инспекция на колата в CH е била на 29.11.2007. Ама нали всички сте големи разбирачи...
Отговори
 
+9
 

Положителни: 9  Отрицателни: 0

от: Ами.... ( преди 7 години )

Ами ,като нямате поне малко мозък в главите-- доверявайте се на тъпите,лакоми и неграмотни търгаши наречени автоджамбази.Идете напр.във Враца и ще ги видите- половината са завършили помощното училище, другата полвина и толкова не.Тъпи,лакоми измамници(на дребно).Затова -- като мен!!!Лично в чужбина-- сигурно и МНОГО ПО-ЕВТИНО.Не пълнете гушите на измамницте!!!
Отговори
 
+13
 

Положителни: 13  Отрицателни: 0

от: Ime ( преди 7 години )

Абе не знам, ама само на мен ли ми прави впечатление, че снимките от Бг обявата вече липсват?
Отговори
 
+7
 

Положителни: 7  Отрицателни: 0

Страница: 123
Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising