IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

1500 к.с. срещу 10 995 долара

Доработката е налична за SRT Hellcat версиите на Dodge Charger и Challenger

1500 к.с. срещу 10 995 долара

Ако си мислите, че сте видели най-екстремните тунинг версии на два от легендарните американски масъл-кара - Dodge Charger SRT Hellcat и Challenger SRT Hellcat, то бъркате много. Ето го и доказателството – компанията Savage Street Cars предлага двойно увеличение на мощността на тези истински снаряди.
Dodge Charger и Challenger преминаха границите на нормалното
Когато става дума за допълнително напомпване на американски автомобили, то по правило на първо място се нарежда тексаското ателие Hennessey Performance, което предлага най-разнообразни възможности за най-различни модели. В САЩ обаче съществува и фирмата Savage Street Cars, която също е от Тексас. Тя анонсира своята програма Stage 5 за доработка на суперседана Dodge Charger SRT Hellcat и купето Challenger SRT Hellcat.

И двата автомобила са оборудвани с V8 мотор HEMI със 707 к.с., но след намесата на експертите мощността им скача близо 2 пъти. В Savage Street Cars са модернизирали механичния компресор, поставили са по-производителна система за впръскване на гориво и спортна изпускателна система. Всичко това е комбинирано със система за подаване азот, която прибавя допълнителни 200 к.с. Крайният резултат е 1500 к.с. и 1762 Нм, които пращат в нокдаун не само съперниците от Hennessey Performance, но и суперколите на Brabus.

Засега от компанията не съобщават какви са динамичните показатели на двата автомобила. Затова пък вече е ясна цената, срещу която стандартните модели се превръщат в опасни за живота машини. Тя е едва 10 995 долара.

Снимки: Savage Street Cars
 

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    хаха ( преди 7 години )
    еми що не си вземеш, тогава, кво драскаш тука
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    S6 и RS6 още ли ви се струват бързи? Hellcat ги прави смешни, камоли този звяр с 1500 к.с. и то на пъти по-ниска цена.Винаги са били на опашката и винаги там ще си останат от ВАГ.Браво на FCA и тунерите ест., но и стандартния модел си е достатъчно брутален, за да разплаква немските фенове.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    С тази цена, тези избиха рибата.Сега остава и да не се прави основен ремонт на 20-30 000 км и всичко ще е 6. Малко ме съмнява обаче. Тук говорим за над 100% увеличаване на мощността, което не е никак малко и натоварванията ще са чудовищни върху двигателя.Лично аз с кеф бих си карал заводската версия със 707 к.с. На мен ми стигат. ;)
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Japanese Guy ( преди 7 години )
    Ford,GM&DODGE tova e istinata.Po skoro knock out za supernitzite ot EU.GOOD JOB !
  • #3
    13 rate up comment 1 rate down comment
    хех ( преди 7 години )
    обърках65000 + 10995$но пак над 30 пъти по евтин
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    хех ( преди 7 години )
    5 местен Чирон, но за 52000$ + 10995$, т.е. 40 пъти по евтин
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Уууу тя станала направо Бугати Широн