IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Velorex се завръща, далеч не е същия

Вероятно нашите по-възрастни читатели ще си спомнят едно превозно средство, наречено Velorex, което можеше да се види и в България през втората половина на миналия век.

Velorex се завръща, далеч не е същия
Чешката триколка беше възродена след 60 години, като нейният наследник е показан на Motosalon Brno 2010. Модерната версия на 21 век обаче не е за инвалиди (както беше популярен оригинала) или хора нямащи пари за друг автомобил. 



Сега в Бърно е представена уникална триколка, чиято цена започва от 19 900 евро. Модерната версия е наречена Velor-X-Trike и е създадена от фирмата Motoscoot. Velor-X-Trike е дълъг 3800 мм, има широчина 1800 мм и височина 1320 мм. 



Двигателят е четирицилиндров от Hondа с обем 1284 cm3. Собственото тегло на това превозно средство е около 500 кг. и според производителите то има възможност да постига максимална скорост над 200 км/час. 



Ще се прави по поръчка и всеки клиент ще създава сам своя екземпляр според вкуса си и разбиранията си. Новата триколка ще се продава в няколко версии - S (Standard), LS (Lux), GLS (Grand Lux). 



На малко по-късен етап ще се появи и състезателна версия R (Racing), която ще тежи 400 кг и ще има двигател с мощност над 200 к.с. 


0 от 500