IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo GT / Алфа Ромео ГТ

+много красива каросерия+багажник с възможност за вариации+добри седалки+мощен и икономичен дизелов мотор+прецизна смяна на скоростите+сигурно пътно поведение-недостатъци в изработката-лоша видимост-дизелът няма филтър за твърдите частици

Alfa Romeo GT / Алфа Ромео ГТ


Купето във фамилията на Алфа се казва GT. Автомобилът е предназначен за любители на спортното шофиране, а също и на естетически красивите форми на каросерията. Като нов изобщо не е евтин – с цена, доближаваща 30 хиляди евро алфа GT се прицелва директно в конкуренти като BMW 3 Coupe.

Колата е на пазара от 2004 година и се предлага с три бензинови двигатели с обем 1,8 литра (140 к.с.), 2,0 литра (165 к.с.) и 3,2 V6 (240 к.с.). Дизелът в гамата на Alfa GT е 1,9 JTD с мощност 150 к.с.

На пръв поглед изработката на каросерията прави добро впечатление, в някои детайли обаче се откриват слабости. На по-разбити улици крушките на фаровете треперят, огледалото вътре в купето поддава, а капакът на багажника издава странни звуци при отваряне.

Интериорът е много солиден, използваните материали са с много високо качество. В някои версии доминира стилна черна кожа. Обемът на багажника е 280 литра (за сравнение при BMW 3 Coupe багажникът поема 360 л) , но облегалката на задната седалка се дели асиметрично и се сваля.

Шасито е с твърди, спортни настройки, но предлага прилично ниво на комфорт. Все пак някои видове неравности по пътя предизвикват силно трополене. Седалките обаче са много добри, дават сериозна опора на тялото и висок комфорт. Нивото на шум в купето е в рамки, но когато излезете на магистрала – при по-висока скорост – доминира шумът от завихрянето на вятъра.

Управлението на Алфа GT е лесно, но след кратък период на привикване. Бордкомпют ърът може да показва среден и моментен разход, воланът се настройва двуизмерно, скоростният лост ляга удобно в ръката. Висококачественото радио е серийно и се управлява от волана, макар че бутоните не са особено практични. Има отделения за поставяне на предмети, светлинки за четене отпред, но бутоните на централната конзола са много малки и лесни за объркване, а функционалните символи върху тях са твърде малки. Уравлението за подгряването на седалките е скрито под самите седалките.

Още нещо „типично Алфа“, което иска привикване: педалите на спирачката и съединителя са твърде близко един до друг.

Инструментите не са добре четими, когато фаровете са включени, коланите са изнесени много назад и са неудобни за достигане.

Дизеловият двигател 1,9 JTD заслужава аплодисменти – мощност и динамика са много високо ниво, в повечето случаи изпреварванията стават без да се налага да връщате предвака назад. Моторът не е особено култивиран, но и не е груб. Ходът на скоростния лост е сравнително дълъг, но предавките се сменят лесно. Настройките на 6-степенната скоростна кутия отговарят оптимално на възможностите на мотора. На шеста предавка при високо темпо оборотите на двигателя са приятно ниски. Средният разход е от порядъка на 7,6 литра нафта на 100 км.

Воланът е лек, по-скоро директен. Спирачният път от 100 до 0 км/ч с ½ от допустимото натоварване и серийни гуми е 40 м. Спирачките са добри, но внезапното спиране изисква много сила върху педала.

Ето и промо-видео на модела:



Вижте модификациите на Alfa Romeo GT
0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    turbo ( преди 9 години )
    ... Нагледал съм се на бая коли със задръстени DPF-и как не вървят грам и след премахването им започват да вървят и по- добре от преди... от екологична гледна точка може и да се каже, че е минус....
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    turbo ( преди 9 години )
    И защо липсата на филтър за твърди частици да е минус? Нещо което струва майка си и баща си... и като се задръсти ушашква целата кола... нещото което при следваща ми кола, ако го има ще се махне непременно...
  • #2
    3 rate up comment 18 rate down comment
    Бай Коста ( преди 9 години )
    Приказките за красотата на Алфа са просто приказки. Те се мерят с разтегливата рулетка на вкуса, а вкусът се възпитава. Включително и с повтарянето, че Алфите са красавици. Хлапаците започват да мислят: прилича на Алфа, значи е красиво. Като прегледате Мобилето и видите кои коли се обезценяват най-бързо, ще видите, че надеждността е по-ясно разбираема и бързо влива акъл на "естетите".
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    qpfryyjqaw ( преди 11 години )
    swuuOt sijloyukrcrz