IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Алфа Ромео Мито / Alfa Romeo MiTo

+добра динамика за 1,4 Turbo 16V +добри предни седалки+достатъчно пространство отпред +може да се поръча с 4 или с 5 места +солидни спирачки +висока активна и пасивна сигурност-малък и неудобен багажник -малко пространство отзад-висок разход за 1,4 Turbo 16V -голям кръг на завиване-скъпа поддръжка

Алфа Ромео Мито / Alfa Romeo MiTo


Alfa MiTo се конструира на базата на Fiat Grande Punto и дава голяма доза свежест в класа на малките автомобили. Името MiTo се състои от имената на градовете Милано и Торино. Дизайнът на автомобила е правен в единия град, а производството му е в другия. Освен това на италианската дума "Mito" означава "мит". Дали малката алфа ще отговори на името си предстои да видим.

Alfa MiTo се произвежда от 2008 година и се предлага с пет двигателя – два дизелови и три бензинови.

MiTo 1.6 JTDm - 3 врати / хечбек 120 к.с. Ръчна с.к.

MiTo 1.4 Turbo 16V - 3 врати / хечбек 155 к.с. Ръчна с.к.

MiTo 1.4 Turbo - 3 врати / хечбек 120 к.с. Ръчна с.к.

MiTo 1.4 - 3 врати / хечбек 78 к.с. Ръчна с.к.

MiTo 1.3 JTDm - 3 врати / хечбек 90 к.с. Ръчна с.к.

Изработката на малката Alfa е на много високо ниво, във вътрешното пространство доминират приятни материали. Настройките на шасито са спортни, а окачването е твърдо, което позволява поддържането на висока скорост в завои и сигурно пътно поведение.

Според някои експерти (тези от ADAC, тествали версията 1,4 Turbo 16V) Alfa са попрекалили с волана, който е твърде спортен, много директен и прецизен, което принуждава шофьора да прави прекалено чести корекции.

При версията 1,4 Turbo 16V четирицилиндровият мотор дава солидните 155 конски сили, които осигуряват много добра пъргавина на тежащата 1,2 тона алфа. С този автомобил при по-спортно каране вероятно ще изразходвате 10 и нагоре литра бензин на 100 км. Ако това ви притеснява, изберете някоя от дизеловите версии.

Alfa предлага топ версията на MiTo с много богато серийно оборудване за сигурност: 7 въздушни възглавници, активни облегалки за главата, електронна програма за стабилност VDC и други. Като цяло автомобилът е много сполучлив, спортно ориентиран, но и доста скъп, както при закупуването (около 20 хиляди евро), така и при поддръжката.

Конкуренти: Mini, Audi A1, Citroen DS3.

Ако имате опит с Alfa MiTo, споделете впечатленията си тук.
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Атанас ( преди 2 години )
    Карам колата всеки ден по 50км минимум из цяла София, цяла. Здраво окачване, нормален разход от 9 за 1.4 Турбо 140коня, маневрена и стабилна и спира страхотно.
  • #11
    0 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да наречеш това недоразумение от някой евтин комикс- красавица е доста странно, отделно че италианците винаги са имали таланта да правят лесно чупещи се коли...да не говорим че горят като луди, както пише и тази не прави това изключение от правилото.
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ucrurboau ( преди 12 години )
    L5kUyZ , [url=http://ryuehxynythu.com/]ryuehxynythu[/url], [link=http://ucxuyhdrmanm.com/]ucxuyhdrmanm[/link], http://tardzgueoiol.com/
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    gqebyh ( преди 12 години )
    gHPd6m xhlmweqpqefh
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ukoecqotlpc ( преди 12 години )
    lV9CWt , [url=http://hezyjlmqunqz.com/]hezyjlmqunqz[/url], [link=http://xlhnccodxzzp.com/]xlhnccodxzzp[/link], http://gkimttteknic.com/
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ihsagw ( преди 12 години )
    QbfQP3 bcrfnmocdhwd
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Tike ( преди 12 години )
    Hey, stuble must be your middle name. Great post!
  • #5
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Merc ( преди 13 години )
    Не ме вълуват подобни предубедени статии... Фен съм на Mercedes, но италианците винаги са знаели да правят малки автомобили и в никакъв случай не бих предпочел някой дървен немски шит пред тая красавица... Въпросът е единствено Mito или Fiat 500 :)
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    alfist ( преди 14 години )
    Като цяло статията е добра, но може би е вярна към датата на излизане на модела.
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    alfist ( преди 14 години )
    От 2009 година в гамата на Мито има нови бензинови двигатели MultiAir с повишена мощност и намален разход на гориво: 1.4 MultiAir във версия 105, 135 и 170 к.с. Всички те са оборудвани със системата Start Stop. Мощността на 1.3 jtdm е вече 95 к.с.Има и версия на газ 1.4 120 к.с.Относно високия разход ето официалната цифра за извънградски разход на топверсията на 1.4 бензиновия мотор- 4.8 l/100 km.Цената посочена в статията също не е съвсем актуална. Цената дори в България е по-ниска.