IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi готви премиера на ново крос-купе

Бъдещото Q4 ще се предлага само със задвижване 4х4

Audi готви премиера на ново крос-купе

През есента на 2019 г. компанията Audi ще представи поредния купеобразен кросоувър, който ще се конкурира с BMW X2, Mercedes-Benz GLA, Jaguar E-Pace и Range Rover Evoque. Очаква се моделът да получи името Q4, но не е изключено той да се казва и Q3 Sportback. А обозначението Q4 да бъде оставено за бъдещ електрически или хибриден SUV.

Към момента Audi изостава от своите конкуренти BMW и Mercedes-Benz в класа на набиращите все по-голяма популярност крос-купета. В началото на тази година компанията представи Q8, който обаче условно може да бъде определен като „купеобразен” и по-скоро представлява по-спортна и по-престижна версия на Q7. Затова пък бъдещото Q4 ще бъде подчинено на всички канони на жанра.

Премиерата на бъдещото крос-купе на Audi ще се състои по време на автосалона въ Франкфурт. Технически автомобилът до голяма степен ще повтаря Q3, като в основата му е модулната платформа MQB с напречно разположение на двигателя. Задвижването на Q4 обаче ще бъде и към четирите колела с междуосева муфа Haldex, като версия с предно предаване не се предвижда.

Гамата двигатели ще се състои от 2,0-литрови бензинови и дизелови агрегати с мощност от 150 до 230 к.с. През 2020 г. ще се появят и спортни версии - SQ4 и RS Q4, като последната ще получи 2,5-литров бензинов турбомотор с 5 цилиндъра, развиващ мощност от около 400 к.с.

Снимка: Audi

Тагове: audi q4
0 от 500