IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко струват резервните части за Bugatti?

Има и доста евтини компоненти, но те са изключениe

Колко струват резервите части за Bugatti?

Авторитетното американско издание Road and Track разкрива цените на някои резервни части за хиперколата Bugatti Chiron. Ясно е, че автомобил от тази клас струва не просто скъпо, а много скъпо. Как обаче стоят нещата с цените частите за него?

Колкото и странно да изгрежда, някои от тях са смехотворно евтини. Например, датчикът за положението на разпределителния вал е същия като при Volkswagen Golf IV и Jetta, като цената му в Щатите е само 9 долара. Това обаче е едно от малкото изключения в случая.

Всяка секция от изпускателния тракт, която се състои от две части в едната половина на W16 двигателя, струва 6000 долара. Цената на един турбокомпресор е 6400 долара, а това чудовище разполага с 4. Смяната на всеки един от тях струва 9000 долара.

Всеки интеркулер също се оценява на 9000 долара, а замяната му е 2000 долара. Ако се налага да бъдат сменени два наведнъж, сумата скача до 2200 долара. Толкова струва и изпускателния колектор – 2000 долара, но замяната му е доста скъпа – 22 000 за всеки.

Далеч по-евтино изглежда смяната на катализатора – 1800 долара, но в тази сума не е включена неговата цена, която е 6700 долара да всеки. Останалите компоненти от изпускателната система струват 12 000 долара, като цената за замяната им е 3600 долара.

За десерт оставяме резервоарът за гориво, който заедно с работата по него, струва 42 000 долара. За тези пари човек може да си купи съвсем нелош чисто нов автомобил.

Снимка: YouTube

Тагове: bugatti chiron
0 от 500
  • #7
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Тая кола е идеална за такси.Бакшиша като сложи метан на киа-та и пести по 10-на кинта на 100 км. На вейрона като сложиш метан икономията вече е към 50 кинта на 100 км и всичко се изплаща.
  • #6
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Струва много, а не става за нищо, що е то? Суперкола.
  • #5
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    частите на Bugatti са си за богати :))
  • #4
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    приятел скоро си купува Кам позишън сенсор за голфа - според мен даде поне 40-50лв. а в щатите 15лв. добре сме.
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Убеден съм, че само 1 фар за това возило струва повече от цялата моята кола. Като се замисля... май няма част по това возило, която да не е по-скъпа от колата ми.
  • #2
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Стана ясно, какво ще се разваля най-често - датчикът за положението на разпределителния вал :-) ... ама само 9 долара, купувай смело!
  • #1
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    цялата изпускателна система на тази "кола" е от титан !за да се сменя - значи е имало инцидент - демек застрахователя плаща!от подобни материали са и колектори , кулери и всичко , което е подложено на огромните натоварвания и температури - тоест целият двигател, купе, ходова част - демек цялата кола !та ако се налага смяна - имало е инцидент - застраховката покрива :)не се плашете - купувайте смело :)