IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-очакваните премиери в Детройт

Въпреки че автосалонът губи популярност, много производители ще покажат новите си модели още в началото на годината

Най-очакваните премиери в Детройт

2019 година наднича зад ъгъла, което означава, че автомобилният пазар ще започне нов кръг на развитие, презентации, дебюти и продажби, а първото от важните събития ще бъде изложението в Детройт. Засега то ще бъде отворена в класическо за себе си време - 14 януари (по-късно може да бъде отложено за лятото). Автосалонът в Детройт напоследък губи популярност, но все още има доста призводители, които искат да покажат новите си продукти още в началото на годината. Ето кои са най-очакваните премиери на изложението според американските медии.

Най-интересен и вълнуващ ще бъде дебютът на възроденото спортно купе Toyota Supra. Тази кола наистина се очаква от много фенове, и въпреки огромното количество слухове, многобройни фотоси на прототипи в камуфлаж, рендери и шпионски снимки - автомобилът все още се пази в тайна. Под предния капак се очакват 2.0-литрови и 3.0-литрови шестцилиндрови двигатели от BMW (платформата е разработена съвместно с баварците и е в основата на роудстъра BMW Z4).

Най-очакваните премиери в Детройт

Второто място може да бъде заслужено дадено на новия Ford Mustang Shelby GT500. Под капака на американското "чудовище" в модерен вид ще бъде монтиран 5.2-литров турбодвигател, способен да развива повече от 700 конски сили (според слуховето около 720). Въртящият момент ще бъде от 650 до 900 Нм (засега се пази в тайна). Междудругото, и двата лидера в тази класация ще бъдат продадени в едно копие още на 18 януари като част от благотворителен търг.

Най-очакваните премиери в Детройт

Челната тройка в тази подборка затваря концептуалният електрически кросоувър на Infiniti. Компанията все още пази модела си в тайна, като наскоро публикува първи тийзър на кола в тъмен силует. Но съдейки по снимките, ще видим най-класическата концептуална концепция, използваща няколко стандартни техники: липса на дръжки на вратите, тясна футуристична оптика, невероятно огромни колела, както и ярки надписи за принадлежност към марката и изобилие от LED декор. Независимо от това, колата ще покаже цялостната посока на развитие на дизайна на марката, както и идеята за бъдещите й модели.

Най-очакваните премиери в Детройт

На четвърто място е Lexus RC F Track Edition, чийто тийзър беше публикуван преди около 10 дни. Засега детайлите на спортния седан не са известни, но съдейки по тийзъра и шпионските снимки, той ще получи карбонова каросерия, спойлер на багажника, а и вероятно спортни седалки. Под капака пък може да бъде инсталиран форсиран 5.0-литров V8 турбо двигател с мощност 550 коня.

Най-очакваните премиери в Детройт

И, разбира се, рейтингът не може да мине без дебюти от баварците. Така, в Детройт ще бъде показана новата версия на BMW 8-Series с каросерия Gran Coupe. Според предварителната информация модификацията с четири врати на 8-Series ще бъде представена във версия M850i.

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 5 години )
    Тези се правят, че не разбират, какво се случва със света и в частност с автомобилната индустрия и пазар и продължават да ни занимават с лигльовщините си от по скромни 1000 коня и нютонметра, ама богато натруфени с хром и лед.
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Leo ( преди 5 години )
    С нетърпение се очаква появата и на новото поколение Корвет.