IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Музеят на Ferrari прави изложба за 50-ата годишнина на Шумахер

7-кратният световен шампион има рожден на 3 януари

Музеят на Ferrari прави изложба за 50-ата годишнина на Шумахер

Ferrari и музеят на Скудерията ще отбележат 50-ата годишнина на Михаел Шумахер със специална експозиция, посветена на кариерата на най-успешния пилот в историята на Формула 1.

Михаел има рожден ден на 3 януари, а последният месец донесе няколко добри новини за възстановяването на германеца, който пострада тежко при падане на ски на 29 декември 2013 година.

Експозицията ще се казва „Michael 50” и ще отбележи 7-те титли на Михаел, както и спечелените от него 91 победи, 155 подиума, 68 квалификации и 77 най-бързи обиколки. Кариерата на Михаел във Формула 1 продължи с едно прекъсване 21 години, като той спечели две от титлите си с Benetton (1994 и 1995) и останалите пет с Ferrari (2000-2004).

В организацията участва и фондацията Keep Fighting, а музеят в Маранело ще отдели пространство за всеки един от сезоните на Михаел във Формула 1, както и за приноса му към развитието на серийните автомобили на Ferrari през годините, в които той беше пилот на Черните кончета. Откриването на експозицията ще е на рождения ден на Михаел.

Тагове: michael 50 ferrari
0 от 500